Izvor: Blic, 25.Okt.2016, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA ZADNJEM SEDIŠTU AUTA Zeničani vole seks na otvorenom: „Gore“ parkinzi i šumarci

Svako nedolično ponašanje na javnom mestu predstavlja narušavanje javnog reda i mira, međutim, trenutni zakon ne definiše precizno prekršaje koji se tiču seksa na javnom mestu, što mnogi zenički „avanturisti“ iskorištavaju.

Najčešće su to zavučena parking mesta, šumarci, slabije naseljena područja, ali ima i onih najhrabrijih koji se ne libe voditi ljubav u centru Zenice.

Reporter Avaza proteklog vikenda patrolirao je najpopularnijim zeničkim “ljubavnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << skrovištima”, gde je zatekao interesantne scene.

Zamagljeni automobili

Jedno od najpopularnijih mesta koje Zeničani iskorištavaju za zadovoljavanje bioloških potreba su Smetovi, gde parovi u zamagljenim automobilima parkiranim pored ceste naočigled prolaznika uživaju u intimnim druženjima.

Vikendom je gotovo nemoguće naći “slobodno mesto”, što ne sputava vatrene parove da ljubav u automobilu vode maltene na cesti.

I pored činjenice da su ovakvi prizori svakodnevni, u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) kažu da nemaju evidentiranih slučajeva seksa na javnom mestu, niti sankcionisanih osoba zbog navedenih radnji.

Najvatrenije je, činjenica, bilo duž puta koji vodi na Smetove. Automobili su se smenjivali iz sata u sat, a iskorišteni prezervativi, vlažne maramice, pomagala poput “kamagre” samo su neki od prizora koji ostaju na parkinzima nakon što se akcija završi.

Oni nešto manje hrabri ipak se odluče otići na sami kraj izletišta, gde daleko od očiju javnosti, na livadama zaštićenim drvećem, obore sedišta i uživaju sa svojom lepšom polovinom.

Obore sedišta

Dok su Smetovi oduvek bili mesto za ovakvu vrstu “druženja”, sve popularniji je i prostor kod Trening centra NS BiH na Crkvičkom brdu.

Tamo je reporter Avaza takođe zatekao parove u automobilima, koji su, pored želje za intimnim druženjem, pokazali i kreativnost.

Zavezane košulje na prozorima i peškiri na prednjem vetrobranu samo su neki od načina kojima razuzdani parovi nastoje sakriti dešavanja na zadnjem sedištu automobila.

Dok će oni manje hrabri ostati samo na maštanju, brojni građani vođeni strašću i željom za eksperimentisanjem i ovog vikenda upustiće se u pustolovinu seksa na javnom mestu, pri tome znajući da neće biti kažnjeni.

Skriveni parovi

Aldina Ahmić, portparol MUP ZDK, kaže da je upitno da li je narušavanje javnog reda i mira šumarak gde su u vozilu sakriveni parovi.

- Kada bi se radilo o javnom mestu izloženom pogledu dece i prolaznika, svakako da bismo zadokumentovali takve slučajeve. U prinicpu, to se radi na osamljenim mestima koja ne predstavljaju prekršaj javnog reda i mira – pojašnjava Ahmić.

U Egiptu i Italiji se robija tri godine

Za seks na javnom mestu u Hrvatskoj propisana je kazna do maksimalno 30 dana zatvora ili 100 evra.

Za seks na javnom mestu u drugim zemljama propisane su maksimalne kazne i to Austrija - šest meseci zatvora, Danska - četiri godine ili 1.200 evra, Egipat - tri godine zatvora, Finska - šest meseci ili 1.200 evra, Francuska - jedna godina, Grčka - dve godine, Italija - tri godine…

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.