Ministar Bogdanić podnosi krivične prijave

Izvor: Blic, 23.Jul.2017, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Bogdanić podnosi krivične prijave

Opštinski odbor SNSD u Tesliću najavio je prijave protiv odbornika koji ovu stranku i pojedince lažno dovode u vezu sa izazvanjem ekscesa na prostoru ove lokalne zajednice, najavio je predsednik odbora Dragan Bogdanić.

Poziva nadležne organe da sve istraže, a protiv odbornika koji su formirali Klub SNSD 1 pokreće inicijativu za sankcionisanje. Ekspresno i jednoglasno na sjdnici u Banji Vrućici teslićki SNSD osudio je poslednja dešavanja, napade na imovinu i pretnje i pozvao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nadležne organe da sve istraže. Zbog etiketiranja i dovođenja stranke u vezu s tim kažu da neće sediti skršetih ruku. - Odlučio sam da protiv pojedinih, koji su u svojim nastupima pomenuli da Opštinski odbor SNSD ili ja kao predsednik stojim iza toga, podnesem krivične prijave - rekao je Bogdanić.

Bogdanić kaže da će prijaviti bivšeg odbornika SNSD Dragana Nikolića, koji je tvrdio da je dobijao pozive i SMS poruke prijetećeg sadržaja i da raspolaže sa audio snimkom, kao dokazom da iza pretnji stoji Bogdanić.

- Neka onda to ponovi policiji, jer će onda policija znati šta se dešava i neće uopšte biti potrebno da se dalje provodi postupak ako on već zna ko stoji iza toga - kaže Bogdanić.

Sve je posledica prelaska predsednika Aktiva mladih SDS Dragana Savića u SNSD, tvrde u ovoj stranci. Unelo je to, kažu, nemir i nesigurnost u redove vladajućih, a sve je kulminiralo prošle sedmice napadom na vozilo odbornice Dijane Đekanović, koja je ranije podnela ostavku na mesto predsednice Aktiva žena u SNSD, zbog privatnih obaveza.

Ona i još dvojica odbornika Dragan Nikolić i Savo Radić, napustili su Klub odbornika SNSD i formirali Klub odbornika SNSD 1.

Đekanovićeva je nakon toga izjavila da nije više mogla da trpi pretnje i ucene. Danas je bila nedostupna za medije, a njene bivše stranačke kolege kažu da je rukovođena isključivo ličnim interesima.

- Problem su građevinske dozvole, problem je izgradnja zgrada... Mi smo već pokrenuli određenu proceduru za njih, sankcionisanja će biti i to onako kako odluče organi partije. Njima je poručeno da postoji samo jedan Klub odbornika i samo jedan SNSD - kaže predsednik Kluba odbornika SNSD, Mišo Stojanović, piše RTRS.

Odbornik Savo Radić rekao je da će se vratiti u SNSD, ako budu rešeni problemi lovišta u Tesliću, što je i bio razlog njegovog nezadovoljstva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.