Izvor: Blic, 25.Sep.2016, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mektić: Građani BiH su pametniji od svih političara, neće nasesti na provokacije

Ministar bezbednosti BiH, Dragan Mektić, izjavio je povodom dešavanja vezanih za referendum u RS kako su građani BiH pametniji od svih političara i kako je siguran da neće nasesti na političke provokacije.

- Sve te probleme koji se dešavaju trebamo rešavati u okviru institucija. Međutim, političari iz ličnih interesa ne vodeći računa o narodu dižu tenzije i nastoje na osnovu nacionalističke i ratnohuškačke retorike dobiti neku političku koristi. To je najprimitivniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i najmizerniji način na koji mogu doći do političkih poena - rekao je Mektić.

Ističe da na svu sreću narod nije naseo na takve izjave i da tome svedoči činjenica da u BiH nije bilo nikakvih incidenata, te da je bezbednosna situcija zadovoljavajuća.

- U čitavoj ovoj situaciji čestitam građanima BiH što dostojanstveno ne nasedaju na nacionalističku retoriku pojedinih političara - kazao je Mektić.

S obzirom na to da je bio jedan od prvih funckionera koji je otvoreno kritikovao rad glavnog tužioca BiH, Gorana Salihovića, Mektića je klix.ba pitao da li očekuje da će Tužilaštvo BiH reagovati zbog održavanja referenduma o Danu RS.

- Nadam se da će reagovati VSTS BiH i disciplinski tužilac, te da će Gorana Salihovića smeniti sa pozicije glavnog tužioca. On ni po čemu nije zaslužio i ništa nije uradio da se koliko-toliko uspostavi i uvede vladavina prava u BiH, te da se počnemo suprotstavljati organizovanom kriminalu i korupciji - rekao je Mektić.

Podvukao je da su dešavanja vezana za referendum u RS vrhunac ledenog brijeg, ali da on najmanje želi Salihovića da kritikuje zbog toga.

- On je davno još zaslužio da bude smenjen s te pozicije, jer kao što rekoh Salihović nije ništa uradio. Ispustio je čitavu stvar iz kontrole i ovo su sada samo reakcije političara, jer su svesni duboke korumpiranosti glavnog tužioca. Što Goran Salihović pre ode, to će pre biti bolje za vladavinu prava u BiH - zaključio je Mektić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mektić: Građani BiH pametniji od svih političara

Izvor: B92, 25.Sep.2016

Sarajevo -- Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da su građani BiH pametniji od svih političara i da je siguran da neće nasesti na političke provokacije...Mektić je to izjavio povodom dešavanja vezanih za referendum u RS..."Sve te probleme koji se dešavaju mi treba da rešavamo u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.