Majkić: Službeni automobil Predsedništva BiH nema nikakve veze sa bezbednosti Sebije Izetbegović

Izvor: Blic, 24.Apr.2017, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majkić: Službeni automobil Predsedništva BiH nema nikakve veze sa bezbednosti Sebije Izetbegović

Član Komisije za odbranu i bezbednost Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić rekla je kako član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović nema pravo da dodeluje policijsku zaštitu svojoj supruzi te da opravdanje o upotrebi službenog automobila Predsedništva BiH nema nikakve veze sa bezbednosti Sebije Izetbegović.

Članove Predsedništva BiH štite policajci Direkcije za koordinaciju policijskih tela, a Komisija za odbranu i bezbednost Parlamentarne skupštine BiH zadužena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je za nadgledanje zakonitosti rada državnih policijskih agencija, piše Klix.ba.

Izjava člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića kako je njegova supruga Sebija Izetbegović koristila službeno vozila Predsedništva BiH "zbog zaštite" ostala je nejasna s obzirom na to da nije poznato na koji način službeni automobil predstavlja ikakvu zaštitu. Prema informacijama koje su poznate javnosti u pratnji Sebije Izetbegović 17. aprila 2017. godine u Tuzlu nisu bili policajci Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH.

Majkićeva je istakla da postoji mogućnost da Direkcija za koordinaciju policijskih tela, a ne Bakir Izetbegović, proceni da je ugrožena bezbednost supruge člana Predsedništva BiH.

- U skladu s tim oni mogu dodeliti zaštitu, ali nikako iz kontingenta automobila Predsedništva BiH. To je čin koji nema nikakvog opravdanju. Čak i da se radi o ugroženosti to mora neko drugi da proceni i naredi, a nikako Bakir Izetbegović - kazala je Majkić.

Podvukla je da Izetbegović nema pravo da izdaje naređenja policajcima Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH.

- On nije osoba koja treba da donese odluku o ugroženosti bilo koga pa ni vlastite supruge. On može privatno da angažuje zaštitarsku agenciju da pazi na Sebiju Izetbegović, ali ne može zvaničnom organu zemlje narediti da čuva njegovu suprugu - rekla je Majkić.

Majkić smatra da bi Izetbegović trebao da snosi odgovornost za ovakvo ponašanje i da se ovim slučajem ne bi uopšte trebale baviti parlamentarne komisije već istražni organi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.