Izvor: Blic, 05.Dec.2016, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mahkovič: Ne opterećujemo se plasmanom u vrh

Trijumfom protiv Mornara košarkaši Igokee učvrstili su se na šestoj poziciji ABA lige, a iako im je osnovni cilj opstanak u ligi, došli su u poziciju da napadnu i viši plasman.

Raspoloženje u timu Igokee, nakon 12. kola je odlično, a Blaž Mahkovič ističe da je pobeda protiv Mornara izuzetno bitna.

-Mislim da smo zasluženo pobedili ovu utakmicu, igrali smo borbeno od prve do zadnje minute. Dobro smo se pripremili, znali smo odakle nam preti najveća opasnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i uspeli smo da zatvorimo njihove šuteve. Ovo je treća uzastopna pobeda i sigurno je to dobar znak za budućnost. Međutim, idemo utakmicu po utakmicu, a naredna je izuzetno teška jer gostujemo kod Partizana. Nas igrače raduje činjenica da su čelnici kluba zadovoljni, a mi se definitivno nećemo opterećivati velikim rezultatima i plasmanom u vrh. Idemo utakmicu po utakmicu i pokušaćemo u svakoj da igramo što bolje i da napredujemo – istakao je Mahkovič.

Pročitajte još:

Posle sedmog trijumfa u ABA ligi trener Igokee Dragan Bajić je prezadovoljan zalaganjem svojih igrača.

-Pre svega čestitam svojim momcima koji me oduševljavaju iz utakmice u utakmicu, daju više od svog maksimuma i zato iako smo autsajderi dobro stojimo na tabeli. Ja sam upozoravao da je Mornar ozbiljan tim i da nam samo kvalitetna odbrana u ovom meču može doneti pobedu. Mislim da smo prvo poluvreme odigrali odbranu na visokom nivu, spustili smo tim iz Bara, koji po utakmici postiže po 90 poena, na svega 29 što je bilo bitno za nastavak – naglasio je Bajić.

On je priznao da je bilo određenih padova u igri Igokee.

- Upozoravao sam igrače na to da im se ne dogodi pad koncentracije, s tim da sam znao da će do toga doći jer ovaj tim nema kvalitet da 40 minuta igra u istom ritmu. Voler se u nastavku razigrao, a mi smo ušli u problem sa našom odbranom i odgovorom na njihovu zonu. Tražio sam da iz jake odbrane idemo u brzu tranziciju, da ne dozvolimo protivniku da formira odbranu i to je dobro funkcionisalo. Istina je da su u jednom trenutku stigli na pola koša, ali mi smo se brzo vratili u rezultatsku sigurnost – rekao je kormilar jedinog predstavnika BiH u ligi.

Bajić: Ostaćemo čvrsto na zemlji

Sa tri vezana trijumfa nadoknađeni su porazi koje je Bajićev tim izgubio u najtežoj seriji protiv Budućnosti, Crvene zvezde i Cedevite.

- Pre mečeva protiv najkvaltetnijih ekipa u ligi sam govorio da ćemo pojačati rad na treninzima da nadoknadimo sve ono što smo propustili do tada i ja mislim da je plod tog rada ovih sedam pobeda koje imamo. Međutim, nas ovo neće uljuljkati, ostaćemo čvrsto na zemlji. Treba se setiti samo Tajfuna iz prethodne sezone kada je bio u samom vrhu, pa posle nije dobio nijednu utakmicu. Nama je najvažnija samo sledeća utakmica i ne menjamo ambicije. Mi smo u vrhu, a u istom rosteru smo od kako smo počeli pripreme. Nama je cilj opstanak i savršeno sam svestan da to neće biti lako jer se svi pojačavaju – rekao je Bajić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.