Krupa dovela iskusnog fudbalera: Fajić za jači napad

Izvor: Blic, 28.Jul.2017, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krupa dovela iskusnog fudbalera: Fajić za jači napad

Iskusni fudbaler Nusmir Fajić pojačaće konkurenciju u napadu Fudbalskog kluba Krupa.

Napadač rođen u Bosanskoj Krupi potpisao je sa ekipom iz Krupe na Vrbasu jednogodišnji ugovor, uz mogućnost produženja.

Slobodan Starčević, trener Krupe, kaže da je reč o igraču koji treba doneti iskustvo i smirenost među mlađe igrače njegove ekipe.

- Od njega očekujemo da pojača konkurenciji u ofanzivnom segmentu i mislim da smo doveli kvalitetnog napadača. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nema sumnje da će nam dobro doći u aktuelnoj sezoni, jer ipak se radi o fudbaleru koji iza sebe ima prilično zapaženu karijeru, te veliko iskustvo. To je u nekim momentima potrebno mlađim igračimaKrupe, koji ponekad pokleknu pod pritiskom jačih utakmica - rekao je Starčević.

Dolazak Fajića uslovljen je potrebom poboljašanja efikasnosti.

- Protekle sezone bili smo među najefikasnijim ekipama u Premijer ligi, dok smo tokom letnjih priprema i na meču protiv Radnika prilično zakazali na tom planu. Bolje rečeno, igrali smo dobro, ulazili lako u šanse, koje nismo pretvarali u golove. Upravo zbog toga nam treba igrač poput Fajića, koji iza sebe ima dovoljno iskustva i hladnu glavu da pomogne u rešavanju tog problema - kaže strateg Krupljana.

Jačanje ofanzivne linije

Fajić je 30-godišnji napadač, koji je ranije nosio dres Zvijezde Gradačac, Travnika, Viteza, Mure, Rudar Prijedora i Maribora, sa kojim je osvajao dva puta slovenački superkup. Tokom karijere nastupao je u Kini, kao i Dinamu iz Minska, dok mu je posljednji klub bio Univerzitatea Krajova iz Rumunije.

Iskusni strelac iza sebe ima 48 nastupa u Premijer ligi BiH, uz 17 golova, te 8 zabeleženih asistencija.

Osim Fajića, Krupa je tokom prelaznog roka dovela još nekoliko napadača i ofanzivnih igrača poput Strahinje Krstevskog, Lazara Marjanovića, Dragana Domuzina, dok je napadač Zoran Šamara iz omladinske ekipe prekomandovan u prvi tim.

Jačanje ofanzivne linije u ekipi donekle je uzrokovano mogućnošću da Krupa ostane bez najboljeg strelca ekipe Elvira Koljića, te jednog od ključnih igrača, veziste Ajdina Redžića, za koje je nekoliko većih klubova iz regiona i inostranstva pokazalo ozbiljan interes tokom leta.

Krupa je u prvom kolu osvojila bod kod Radnika (0:0), a sledećeg vikenda idu na novo gostovanje, ovaj put u Vitez.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.