Izvor: Blic, 22.Okt.2016, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je RAZJEDINJENA Ujedinjena Srpska: Rat zbog para i kampanje

Rat između dvojice izabranih odbornika Ujedinjene Srpske, predsednika stranke Nenada Stevandića i bivšeg člana NDP i SDS Milenka Jaćimovića, uzdrmao je jedinstvo Ujedinjene Srpske, najmlađe članice vladajuće koalicije.

Jaćimović je ljut što je stranci uplatio 2.900 KM, a nije dobio „ni bon za gorivo“, dok Stevandić odgovara: „drugi su dali 15.000 KM, pa se ne bune!“

Spekulacije da napušta US Jaćimović demantuje.

- Čim s kolegama iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Skupštine popijem kafu, novinari to proglase pregovorima – kaže Jaćimović i priznaje da je kafe ispijao sa predstavnicima svih stranaka, osim NDP.

Ljut je što mu, kako tvrdi, “novinari i insajderi iz US pakuju priču”, mada je javna tajna da se strankom razišao još u kampanji.

- Njima je više stalo do Natalije Trivić i Marinka Dragišića nego do mene, koji sam stranci doneo više od hiljadu glasova i omogućio da pređe cenzus. Nisu mi platili nijedan bilbord, ni bon za gorivo, nisam učestvovao na njihovim tribinama, svoju sam kampanju sam finansirao. Kao kandidat sam uplatio više od 2.000 KM stranci, a oni su vodili kampanju protiv mene – tvrdi Jaćimović.

Navodi da je, ipak, spreman da “ostane i razgovara” i da ga na promenu tabora može primorati samo US, ako ga “otera”.

Stevandić odgovara da je u kampanji “stranka svima dala priliku”, te da se Jaćimović o trošku US predstavio na ATV.

Pročitajte još:

- Ne znam zašto nije učestvovao na tribinama i zašto spominje donacije. Neki naši članovi uplatili su i po 10.000 do 15.000 KM i nisu prošli, pa se ne žale – kaže Stevandić.

Spisak donatora objavljen je na veb stranici US, uz napomenu da novac nije korišten za kampanju nego “uplaćen u humanitarne svrhe”.

Najizdašniji darodavci su predsednik US i njegova supruga Nataša Stevandić, koji su zajedno priložili 19.000 KM, te kandidati koji su na izborima ostali ispod crte: Natalija Trivić sa 10.150 KM i Marinko Dragišić sa 14.000 KM. Među šampionima je i Darko Kremenović, šef izbornog štaba US, koji nije bio kandidat, ali je priložio 12.900 KM.

Očekuje se da se Stevandić, koji je potpredsednik Narodne skupštine RS, odrekne mandata, a da Trivićeva, koja je sledeća na listi, dobije načelničku poziciju, tako da će se u Skupštini grada najverovatnije sresti upravo Jaćimović i Dragišić.

Apetiti

Prema izvorima iz više stranaka, Jaćimović nema mnogo šanse u prelaznom roku: zbog nerealnih zahteva, ali i zato što ostale vladajuće stranke ne žele da se zbog jednog mandata zamere sa partnerima iz US.

Jaćimović demantuje navode da je za transfer tražio da ostane savetnik ministarke Srebrenke Golić, te da dobije jedno direktorsko mesto.

Amidžić: Meni se niko nije nudio

Nosilac liste Srđan Amidžić kaže da SNSD neće pregovarati sa odbornicima, nego samo sa strankama.

Što se tiče potencijalnih preletača tvrdi da nije u toku.

- Meni se lično se niko nije nudio, a više od toga vam ne mogu reći - kaže Amidžić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.