Izvor: Blic, 30.Avg.2016, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istočno Sarajevo: Šumsko gazdinstvo "Jahorina" oštećeno za 29.000 KM

Centar javne bezbednosti Istočno Sarajevo podneo je tužilaštvu izveštaj protiv šumara čiji su inicijali B.T. zbog sumnje da je Šumskom gazdinstvu "Jahorina" Pale pričinio štetu od oko 29.000 KM.

Šumar se sumnjiči da je počinio krivično delo nesavestan rad u službi i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

Sumnja se da je šumar od jula do novembra 2014. godine, na području šumskog odela vlasništvo Šumskog gazdinstva "Jahorina" Pale, propustio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dužnost nadzora i nije sprovodio propisano čuvanje šumarskih reona za koje je bio zadužen, saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Istragom je utvrđeno da osumnjičeni nije evidentirao u knjigu šumskih šteta bespravno posečene drvne sortimente ukupne količine 466 metara kubnih.

Tokom redovne kontrole u šumskom gazdinstvu za poslovnu 2015. godinu, uočeno je da se pre početka redovne seče u šumskom odelu pojavila razlika između doznačene i posečene drvne mase, a naknadnim tehničkim prijemom ustanovljeno je da je bespravno posečeno i otuđeno 466 metara kubnih četinara i lišćara.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bijeljina: Izvršili više od 15 krađa i prevara

Izvor: Blic, 31.Avg.2016, 13:00

Pripadnici Centra javne bezbednosti (CJB) Bijeljina dostavili su nadležnom okružnom tužilaštvu izveštaj protiv osoba M.M. i D.M zbog osnovane sumnje da su izvršili 15 krađa i prevara, čime su oštećenim osobama naneli štetu veću od 7.000 KM...Pripadnici Policijske stanice Bijeljina operativnim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.