Izvor: Blic, 23.Okt.2016, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istaga u “Železnicama FBiH”: Policija proverava i nabavku vodokotlića

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) započelo je provere navoda iz krivične prijave koju su predstavnici Sindikata mašinovođa FBiH pre dve godine podneli protiv bivših i aktuelnih rukovodilaca u “Železnicama FBiH” (ŽFBiH).

Provere se vrše po naredbi Tužilaštva Kantona Sarajeva.

Provere se odnose na moguću zloupotrebu službenog položaja prilikom dodeljivanja poslova na adaptaciji i sanaciji staničnih zgrada i perona, među kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je obnova trga na stanci u Čapljini. Radovi su koštali 570.000 KM, a dodeljeni su firmi “Bumat” iz Čapljine, piše Avaz.ba

- Formiran je predmet koji je u fazi provera navoda iz prijave - rekla je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva.

Krivična prijava se odnosi na bivšeg direktora ŽFBiH Nedžada Osmanagića te aktuelne izvršne direktore Vladu Budimira, Rešada Mandžu, a među prijavljenima je i Želmina Duraković, koja je bila zadužena za realizaciju ugovora.

Tadašnji ugovor s “Bumatom” bio je predmet interne revizije i ocenjen je štetnim po ovu firmu, ali to nije smetalo tadašnjoj Upravi ŽFBiH. Tako su ŽFBiH krajem 2013. godine dale prvi posao “Bumatu”, a samo za jedan isporučeni vodokotlić plaćale su i do 500 KM, za česmu 400, za nova vrata i do 4.000 KM.

Kako nezvanično saznaje Avaz.ba u MUP KS već su počela i saslušanja te da su iskaze dali pojedini članovi Sindikata, a izuzeta je i brojna dokumentacija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.