Izvor: Blic, 30.Avg.2016, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investiciona konferencija počela u restoranu: Zaključeno da Trebinje treba priključiti na koridor 5C

Srpski član Predsedništva BiH, Mladen Ivanić je rekao da je glavna stvar o kojoj bi se u Hercegovini trebalo razmišljati da budući jadransko - jonski koridor ide preko Popovog  polja i infrastrukturno otvori ovaj bitan deo RS.

- Takođe, gasovod iz Azerbejdžana, mogao bi da ide kroz Hercegovinu, za šta provodimo niz aktivnosti uz pomoć međunarodnih organizacija - rekao je Ivanić  na otvaranju investiciono - razvojne konferencije  u Trebinju.

Prema rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mirka Šarovića, ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH,  o saobraćajnoj infrastrukturi u Hercegovini mora se razmišljati na duge staze.

- Moramo uložiti sve napore da Trebinje bude priključeno na koridor 5C, jer bez kvalitetne putne infrastrukture nema napretka. Kroz državnu strategiju za saobraćaj jadransko - jonski koridor smo sa obale Jadranskog mora pomerili u unutrašnjost kroz Popovo polje i opštinu Ravno - istakao je Šarović.

On je najavio i  mogućnost  organizovanja međunarodnog sajma vina, hrane i turizma uz narednu investicionu konferenciju.

Gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević, rekao je da Trebinje od ambasada evropskih zemalja preko projekata prekogranične saradnje dobio 5 miliona evra donacija.

- Ono što nam je nanela RS organizovanim kriminalom, pokriveno je preko ambasada zemalja u Bi - istakao je Vučurević.

Investiciono razvojna konferencija, koja je danas počela u privatnom restoranu u Trebinju,  nastavlja se sutra u zgradi gradske administracije, a biće predstavljeni razvojni potencijali Trebinja i relizovani projekti.

Konferenciji prisustvuje i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

Pored bh. političara dvodnevnoj, konferenciji  koju je organizoavla Fondacija Konrad Adenauer prisustvuju i ambasadori  Srbije, Hrvatske i Češke, i predstavnici ambasada Rusije i Crne Gore.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Danas u Sarajevu potpisivanje ugovora o zajmu sa EBRD-om

Izvor: Capital.ba, 31.Avg.2016, 07:23

SARAJEVO, Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i predsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ Suma Čakrabarti potpisaće sutra u Sarajevu ugovor o zajmu za obnovu i izgradnju vodovodne mreže na području opštine Visoko.  Iz Savjeta ministara BiH saopšteno je da potpisivanju...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.