Hadžić i Horo pušteni na slobodu, Radeljaš ostaje iza rešetaka

Izvor: Blic, 19.Jan.2017, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hadžić i Horo pušteni na slobodu, Radeljaš ostaje iza rešetaka

Kantonalni sud u Sarajevu doneo je odluku kojom su optuženi Damir Hadžić i Jasmina Horo pušteni na slobodu, dok je optuženom Esedu Radeljašu pritvor produžen za još dva meseca.

Ovu informaciju za Faktor potvrdila je Azra Bavčić, portparo sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

- Tužilaštvo će na ovu odluku uložiti žalbu, budući da Kantonalni sud nije postupio po uputama Vrhovnog suda FBiH, odnosno nije obrazložio prigovor odbrane kojim se rukovodio – >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kazala je Bavčić.

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu početkom decembra podiglo je optužnicu protiv Hadžića, te Eseda Radeljaša, Jasmine Horo, Nedžada Kapetanovića i Jusufa Čauševića.

Hadžić, Čaušević i Kapetanović terete se za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, Radeljaš je optužen za overavanje neistinitog sadržaja, podstrekavanje na zloupotrebu položaja, pranje novca i davanje dara ili drugih oblika koristi, dok se Horo tereti zlupotrebu položaja i pranje novca.

Dakle, optužnicom Tužilaštva KS terete se da su zloupotrebom službenog položaja poduzeli međusobno povezane radnje tako što su nezakonito proveli postupak dodele zemljišta Esedu Radeljašu, zatim, nezakonito proveli postupak za utvrđivanje visine naknade za oduzimanje zemljišta koje je Radeljašu ranije dodeljeno.

Hadžić se tereti da je iz budžeta Opštine Novi Grad nezakonito omugućio isplatu više od milion maraka Esedu Radeljašu za zemljište, koje je 2006. godine Radeljaš platio Opštini u iznosu od 51.340,00 KM. Ovim krivičnim delima budžet Opštine Novi Grad oštećen je za iznos od skoro milion maraka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.