Izvor: Blic, 26.Avg.2016, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Granični policajci uhvatili bivšeg kolegu u krijumčarenju

Granična policija BiH svakodnevno radi na sprečavanju krijumčarenja u BiH, ali poslednja akcija na reci Drini šokirala je zaposlene u ovoj državnoj instituciji.

Naime, pripadnici Granične policije Bijeljina uhapsili su Dušana Zekanovića (43), svog dojučerašnjeg kolegu tokom krijumčarenja robe iz Srbije u BiH, saznaje “EuroBlic”.

Izvor “EuroBlica” blizak GP BiH otkriva da je Zekanović primećen u večernjim časovima tokom nadzora graničnog pojasa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u blizini reke Drine.

Sanela Dujković, portparol GP BiH, izjavila je juče da je tada još uvek nepoznata osoba primećena da utovara vreće sa tekstilnom robom u kombi bh. registarskih oznaka. Pripadnici GP BiH odmah su krenuli u akciju kako bi uhvatili krijumčara, koji je imao i dvojicu pomagača iz Srbije, ne sluteći da hapse bivšeg kolegu.

- Prilikom sprečavanja državljanina BiH da uđe u kombi i pobegne, osumnjičeni je pružio otpor i naneo lakše povrede policajcu. Na kraju je brzom reakcijom službenika savladan i uhapšen - navela je portparolka GP BiH.

U isto vreme saučesnici iz Srbije su se čamcem odvezli na drugu stranu obale Drine.

Izvor “EuroBlica” navodi da je razočarenje usledilo kada su shvatili da je uhapšeni njihov kolega.

- Ne samo što se bavio krijumčarenjem, već je napao svoje dojučerašnje kolege sa posla, što nas je posebno razočaralo - dodao je naš izvor.

Tokom pretresa kombija kojim je Zekanović pokušao pobeći zaplenjeno je 6 vreća sa 614 tekstilnih predmeta koji su predani Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Napadi na GP BiH

Sanela Dujković, portparol GP BiH, potvrdila je da je ovo drugi napad na policijske službenike u ovoj godini.

Tokom 2015. godine evidentirana su tri napada na pripadnike GP BiH, od čega su dva zavedena kao krivična dela.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.