Gradovi na primorju pod vodom, na sjeveru bez struje

Izvor: Cafe.ba, 05.Mar.2015, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradovi na primorju pod vodom, na sjeveru bez struje

PODGORICA - Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore za danas je objavio crveni meteoalarm zbog jake kiše koja pada u južnom i centralnom dijelu zemlje i snijega na sjeveru.

Gradovi na primorju su pod vodom, na sjeveru pada snijeg, a više puteva je zatvoreno zbog odrona i padavina.

Zbog loših vremenskih uslova stanovnici opština Kolašin, Andrijevica, Pljevlja i Plav nemaju struju.

Kiša je uzrokovala probleme i u Tivtu, ekipe komunalnog preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << vrlo brzo su sanirale posljedice i apeluju da građani ne odlažu otpad u odvodne kanale i potoke.

Zbog jakog vjetra i kiše, popodnevni avion "Er Srbije" iz Beograda za Tivat preusmjeren je na podgorički aerodrom, a poplavljena je i pista na aerodromu, koji je nešto prije 13.00 časova i zvanično zatvoren za saobraćaj.

Zbog toga su tri planirana poslijepodnevna leta za Beograd i Moskvu otkazana ili preusmjerena na podgorički aerodrom.

U Budvi je zbog jakog nevremena došlo do manjeg odrona na Zavali. Saobraćajnice u Budvi i Petrovcu su poplavljene, baš kao i bulevar kroz Bečiće. Nekoliko stanova u naselju Velji vinogradi je poplavljeno.

Zbog loših vremenskih uslova stanovnici opština Kolašin, Pljevlja i Plav nemaju struju. Težak snijeg pokidao je električne vodove na dalekovodu Kolašin-Mojkovac.

Usljed velikog nevremena došlo je do prekida u redovnom snabdijevanju potrošača Andrijevice.

Zlatički podvožnjak u Podgorici je zatvoren, a ostalih zastoja u saobraćaju nema.

Na Žabljaku je visina snijega 121 centimetar, što je rekord ove zime.

U prekidu je saobraćaj na putu Žabljak - Nikšić, zbog nevremena na Vojniku, ali i preko Jezerske visoravni gđe je vidljivost smanjena na minimum.

Jedini prohodan put u opštini je put Žabljak - Đurđevića Tara prema Pljevljima i Mojkovcu gdje neprekidno dežuraju ekipe "Crnagoraputa".

Na Durmitoru je za posljednjih 20 sati palo novih 60 centimetara snijega.

Sva durmitorska sela su ponovo odsječena, a u samom gradu komunalna služba raščišćava glavne gradske saobraćajnice.

Zavijani automobili na parkinzima i trotoarima, kao i brda snijega visoka i po nekoliko metara u centru grada i duž gradskih ulica, otežavaju raščišćavanje grada.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Gradovi na primorju pod vodom, na sjeveru bez struje

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Mar.2015

PODGORICA - Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore za danas je objavio crveni meteoalarm zbog jake kiše koja pada u južnom i centralnom dijelu zemlje i snijega na sjeveru...Gradovi na primorju su pod vodom, na sjeveru pada snijeg, a više puteva je zatvoreno zbog odrona i padavina...Zbog...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.