Građani Bijeljine nezadovoljni osvetljenjem naselja: Za rasvetu milion maraka, a ulice u mraku

Izvor: Blic, 20.Jun.2017, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani Bijeljine nezadovoljni osvetljenjem naselja: Za rasvetu milion maraka, a ulice u mraku

Građani Bijeljine nisu zadovoljni kako je grad osvetljen, iako se iz budžeta za javnu rasvetu izdvaja čak milion maraka.

U Gradskoj upravi svesni su da bi sa toliko novca rasveta trebalo da bude bolja, pa nameravaju da sve živine sijalice koje su veliki potrošači, a ne daju dovoljno svetla, zamene novom led rasvetom. Posao je na čekanju dok se ne ponovi procedura izbora izvođača.

Na području grada Bijeljina sa selima ima 18.400 stubova javne rasvete sa klasičnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << živinim sijalicama.

Stubovi i sijalice zamenjeni su u gradu istovremeno sa izgradnjom kanalizacije, ali je rasveta i dalje nepouzdana.

Osim činjenice da se u selima nakon ponoći isključuje javna rasvjeta, meštani kažu, ima i mnogo kvarova. Stanovnici naselja Galac kažu da rasvete češće nema, nego što je ima i da bi osvetljenost trebalo da bude bolja.

- Brinem za decu kad se vraćaju iz škole. Ovde je i saobraćaj frekventan. Pisali smo ispred mesne zajednice, tražili da se ovaj problem reši, ali sve ostaje na obećanjima – kaže meštanin Miodrag Marić.

U Gradskoj upravi Bijeljina priznaju da kvarova ima, ali i dodaju da sve što se prijavi otklanjaju u najkraćem roku. Da bi unapredili javnu rasvetu prošle godine su raspisali javni poziv za izbor izvođača na zameni sijalica novom led rasvetom, ali je po žalbi jednog od učesnika konkursa Okružni sud u Bijeljini poništio postupak.

Proces je za više od godinu dana odgodio obavljanje ovog posla, a sud je obavezao Grad da ponovi izbor izvođača i sprovede proceduru javne nabavke umesto javnog poziva.

Načelnik Odeljenja za stambeno-komualne poslove Grada Bijeljina Tomica Stojanović pojašnjava da će uvođenje nove led tehnologije na području grada Bijeljina biti smanjena potrošnja električne energije za oko pola miliona maraka. Sredstva koja bi na ovaj način bila ušteđena, bila bi usmerena na radove na rekonstrukciji postojeće i izgradnji nove javne rasvete.

U toku je priprema dokumentacije pa će oglas za izbor izvođača biti objavljen do kraja juna.

Nove sijalice u pojedinim ulicama

Tokom prošlog meseca iz gradske kase je uloženo 55.000 maraka u postavljanje 12 stubova sa sijalicama u Ulici Ive Anadrića u naselju Intergaj, postavljeno je 10 sijalica u Majevičkoj ulici, a osvetljen je i park kod Saborne crkve.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.