Generalni sekretar SDA Amir Zukić predat u nadležnost Tužilaštva KS

Izvor: Blic, 18.Feb.2017, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Generalni sekretar SDA Amir Zukić predat u nadležnost Tužilaštva KS

Generalni sekretar SDA Amir Zukić i njegov vozač Seid Fazlagić predati su u nadležnost Tužilaštva KS, gde će biti zadržani naredna 24 sata na ispitivanju, potvrdila je portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Postupajući tužilac će nakon ispitivanja doneti odluku od daljim merama, odnosno o eventualnom određivanju jednomesečnog pritvora, prenosi Klix.ba.

Zukić i Fazlagić uhapšeni su u petak, 17. februara, u poslepodnevnim satima.

- Amir Zukić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se tereti da je zajedno sa Safetom Bibićem organizovao grupu koju je činilo više osoba radi nezakonitog zapošljavanja osoba i stranačkih kadrova u javna preduzeća. Izvršeni su pretresi na nekoliko lokacija na području KS, a pretresena je i kancelarija Amira Zukića. Pretresu su prisustvovala dva tužioca, dva svedoka i član Glavnog odbora SDA – rekla je Bavčić.

Podsećamo, Zukić je uhapšen zbog nezakonitog zapošljavanja u javnim preduzećima, a Fazlagić se tereti za krivično delo pomoć počiniocu nakon počinjenja krivičnog dela.

Amir Zukić, Asim Sarajlić i Mirsad Kukić dovođeni su u vezu sa nezakonitim zapošljavanjem nakon hapšenja u akciji “Bosna”. Esed Džananović, bivši izvršni direktor Elektroprivrede BiH koji je tada uhapšen, kazao je da je zapošljavanje u Elektroprivredu vršeno po direktnom nalogu visokih zvaničnika SDA.

Tužilaštvo KS je prilikom traženja pritvora za uhapšene u akciji “Bosna” navelo da su Zukić, Sarajlić i Kukić uključeni i u zapošljavanja u drugim javnim preduzećima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.