GUŽVANJEM PEKŠIRA ZAVODE RED Kupači u Neumu moraju uzeti ležaljku ili budu PRISILJENI DA NAPUSTE PLAŽU

Izvor: Blic, 25.Jul.2017, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GUŽVANJEM PEKŠIRA ZAVODE RED Kupači u Neumu moraju uzeti ležaljku ili budu PRISILJENI DA NAPUSTE PLAŽU

Nova pravila koja su ove godine zavedena na Jadranu, a koja podrazumevaju plaćanje ulaska i boravka na plaži ili obavezan najam ležaljki i suncobrana, i dalje izazivaju buru negodovanja i bes turista, koji zbog ležanja na peškiru bivaju izbačeni sa istih ili izloženi neugodnim situacijama.

Ovog leta takve slike dešavaju se i u Neumu, a nemali broj gostiju iz BiH ogorčeno negoduje zbog neprijatnog iskustva koje su doživeli.

- Neugodnu situaciju doživeo sam na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << plaži koju je hotel Neum uzeo pod koncesiju. Naime, kada dođete na plažu, obavezni ste iznajmiti ležaljku ili suncobran po ceni od 6 KM za dan. Ukoliko ste spustili peškir i otišli u vodu, isti biva pogužvan i bačen od strane redara, i onda vas počinju uzurpirati da morate uzeti ležaljku ili da idete sa plaže. Kada im objasnite da je to javno dobro kao i naše reke, jezera i sl, ne žele da vas slušaju pa se pored jednog redara okupe još 2-3, tako da vas prisiljavaju da napustite plažu i stvaraju vam niz neugodnosti kojima ste izloženi dok vas drugi posmatraju. Jednostavno, od ugodnog odmora doživljavate jednu nelagodu koja vam je već dobrano pokvarila godišnji odmor - ispričao je posetilac Neuma svoje iskustvo, piše Depo.

Međutim, bez obzira na nova pravila, prema podacima turističkih udruženja, u Neumu je trenutno 100-odstotna popunjenost kapaciteta i nema mesta "ni za iglu".

Kako kažu, određeni deo plaža u Neumu jeste izdat hotelima, tako da posetioci mogu unajmiti ležaljke i suncobrane po ceni od 6 KM.

Radi se o plaži koju je Opština Neum prošle godine dala pod koncesiju hotelu Grand koji je odlučio postaviti ležaljke i suncobrane duž dodeljenog dela plaže.

- Mi smo na neki način dobro zaveli neka pravila ponašanja, jedan red, tako da svako ko dođe i hoće da bude na našoj plaži, naravno, može, uz određena plaćanja tih ležaljki i suncobrana - izjavio je nedavno za N1 Ante Konjevod, direktor Grand Hotela Neum.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.