Izvor: Blic, 05.Dec.2016, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Famozne prevarante konačno ulovile kamere u Mostaru

Policija konačno ima snimak Doktora i Izraelca, koji su prevarili na desetine staraca u Hrvatskoj i BiH, piše Večernji list BiH.

‘Ulovile’ su ih kamere TC Mepas u mostarskoj Splitoj ulici, a u poslednjem slučaju su Derviša M. iz Mostara pokrali za čak 4000 evra, jer je i on, kao i ostali, naseo na njihov stari trik o zalogu lažnog zlatnog sata.

Nekoliko ljubaznih rečenica dvojice nepoznatih i želja da im se pomogne u nevolji stajale su ga čitave ušteđevine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Varali su na području Banjaluke, Gradiške, Doboja, Požege, Zadra, Splita, gde su glumili Kuvajćane u nevolji... Opis je svugde isti, samo što ponekad koriste priču o saobraćajnoj nesreći, a ponekad o bolesti i hitnoj uplati lečenja. Čak daju žrtvi za taksi, da se odveze kući i donese im novce, a sve da se ništa ne čini sumnjivim. Često su jako elegantno odeveni. Doktor je visok oko 180 cm i na glavi ima crni kačket. Drugi se uglavnom predstavlja kao Izraelac i visok je oko 170 cm, lica okruglog oblika i odeće crne boje. Oba su tamnije puti, starosti oko 50 godina i govore srpski jezik - navode u policiji.

Inače, prvo pristojno zamole za naziv neke firme čudnog naziva ili za prevod nakon navodne saobraćajne nesreće u kojoj je jedan učesnik stranac.

- Onaj koji je “skrivio nesreću” želi odmah platiti štetu evrima, ali ovaj drugi “bude sumnjičav”. Zbog toga pitaju žrtvu ima li evra kako bi “krivac” uverio onog drugog da su njegovi pravi. Kad im se donese novac, jedan od prevaranata žrtvi daje “zlatni sat” kao “zalog” dok oni odu proveriti je li novac falsifikovan. Naravno, više se ne vrate - navode istražioci, podsećajući da su poslednjih godina, između ostalih, njihove žrtve bili i starci Nikola Rapajić iz Gradiške, koji im je dao 800 evra, Ruždija Dizdar iz Banjaluke, kojemu su uzeli čak 10.000 evra, Slavko Hiršman iz Požege, koji je takođe ostao bez ušteđenih 4000 evra, koje je čuvao za svoj pokop.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.