FK Tekstilac Kort predstavio novog šefa stručnog štaba

Izvor: Blic, 28.Jun.2017, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FK Tekstilac Kort predstavio novog šefa stručnog štaba

U četvrtoj sezoni u prvoligaškom društvu FK Tekstilac predvodiće Marko Stojić, četrdesetšestogodišnji trener koji je proteklu polusezonu proveo na klupu HNK „Orašje“.

On je na sinoćnjem predstavljanju istakao da dosta fudbalera Tekstilac Korta već poznaje, poput Jolovića i Komlenovića koje je trenirao u Modriči, kao i samu prvoligašku scenu Srpske, iako je radio u Prvoj ligi Federacije BiH.

- Sigurno je da treba dovesti nekoliko igrača, naročito u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ofanzivnom delu, što je jasno ako imamo u vidu da je za čitavu prošlu polusezonu Tekstilac postigao samo četiri gola. Verujem da će uprava dovesti adekvatna pojačanja, da ćemo igrati lep fudbal, na gol više, tako da ćemo tokom priprema najviše raditi na tom planu, otkrio je Stojić, dodajući da je ugovor potpisan na šest meseci, što je dovoljno za obe strane da uvide svoje pozicije i utvrde da li će doći do nastavka saradnje.

Predstavnik generalnog sponzora Duško Reljić istakao je da takmičarski cilj kluba i naredne sezone ostaje plasman među najboljih šest timova Srpske. Ostvarenju tog nauma mogla bi doprineti i saradnja sa banjalučkim Borcem, o čemu će se više znati nakon povratka Banjalučana sa Zlatibora.

- Moguće je da će nam ponuditi saradnju i nekoliko zanimljivih igrača, ali to neće biti na štetu naše dece, jer je najvažnije opredeljenje kluba da što više afirmišemo fudbalere koje su prošli našu omladinsku školu. Jasno je da moramo težiti ka profesionalizmu i stvaranju igrača od kojih klub može profitirati i postati održiv. U ovom prelaznom roku dovešćemo 3-4 pojačanja, napadača i dvojicu veznih, što će nam, uz naše momke, biti dovoljno za ostvarenje ovosezonskih ciljeva - kaže Reljić.

Inače, prozivka igrača je zakazana u klupskim prostorijama 3. jula, a prvenstvo počinje 12. avgusta.

Akcija „Kvadrat za budućnost“

Bila je ovo prilika da se da osvrt i na kampanju „Kvadrat za budućnost“, koju FK Tekstilac Kort provodi sa ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju terena sa veštačkom podlogom.

- Novu značajniju podršku očekujemo tokom letnih meseci od dijaspore. Pored izdvajanja iz budžeta opštine, postoje obećanja i sa viših nivoa, ali mi imamo sredstva koja smo prikupili i sa tim novcem ćemo u narednih mesec dana započeti zemljane radove, a paralelno ćemo nastaviti da radimo na zatvaranju celokupne finansijske konstrukcije ovog projekta. Nadamo se da ćemo imati teren spreman već na jesen, rekao je Reljić, ističući da se radi o investiciji od oko 400.000 maraka, što se može realizovati samo uz pomoć šire društvene zajednice.

Inače, tokom ove akcije koja traje od marta prikupljeno je oko 115.000 maraka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.