Društvo advokata Srbije pozvalo advokate na razum i mudrost

Izvor: Cafe.ba, 20.Dec.2014, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Društvo advokata Srbije pozvalo advokate na razum i mudrost

Društvo advokata Srbije pozvalo je sve advokate na razum i mudrost i saopštilo, povodom najava neuspješnih pregovora Advokatske komore Srbije sa Ministarstvom pravde, da ne može biti tačno da su advokati nezadovoljni pregovorima jer je sa njihovim sadržajem upoznata tek nekolicina ljudi

Povodom jučerašnjeg saopštenja Advokatske komore Srbije, kojim se najavljuju neuspješni pregovori sa Ministarstvom pravde, Društvo advokata Srbije pozvalo je sve advokate u Srbiji na razum >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << i mudrost, javlja dopisnik Anadolu Agency.

Kako je navedeno u saopštenju Društva advokata Srbije, ne može biti tačno da su advokati nezadovoljni pregovorima, kada je sa tokom i sadržajem pregovora upućena samo šačica ljudi u vrhu Komore.

U daljem tekstu saopštenja stoji podsjećanje da se većina advokata u Srbiji nalazi u obustavi rada isključivo zbog straha od izbacivanja iz komore ukoliko otpočnu sa radom i navodi se da ukoliko pregovori propadnu, rukovodstvo AKS-a treba da kolektivno podnese ostavku i da pruži šansu drugim advokatima da riješe situaciju, jer jedini rezultat četri mjeseca pogrešno vođenog protesta je suspenzija onih advokata koji žele da rade.

Advokatska komora Srbije saopštila je juče da nije zadovoljna tokom pregovora sa predstavnicima Ministarstva pravde, ali da će ostati dosledna u zastupanju svojih interesa.

"Teško je naći poziciju za koju bismo mogli da kažemo da je optimistička. Naprotiv, sve ukazuje da će se tradicionalno loši odnosi na relaciji advokatura - Ministarstvo pravde nastaviti ako ne i produbiti", navedeno je u saopštenju AKS-a.

U prostorijama Advokatske komore Srbije danas je održan još jedan u nizu sastanaka predstavnika Ministarstva pravde i AKS-a, na kojem je trebalo da bude prekinut tromjesečni štrajk.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.