Izvor: Blic, 21.Okt.2016, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doboj: U kući uhapšenog pljačkaša pronađen arsenal oružja

Policija iz Doboja uhapsila je osobu S.D, osumnjičenu za krađu novca i zlatnog nakita u vrednosti od oko 14.000 KM, a u kući u kojoj boravi pronađen je arsenal oružja.

- Pretresom lica S.D. pronađen je i oduzet deo novca za koji se sumnja da potiče iz navedenog krivičnog dela, koje je izvršeno 16. oktobra, kao i drugi predmeti koji mogu koristiti u daljem toku krivičnog postupka - saopšteno je iz dobojskog Centra javne bezbednosti.

Prilikom pretresa kuće, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vlasnika V.D, koju kao član porodičnog domaćinstva koristi S.D, pronađeno je i oduzeto vojno i drugo oružje i municija.

Među oduzetim predmetima su i vojni plombiran sanduk sa municijom, metalna kutija sa pištoljskom municijom različitog kalibra, signalni pištolj, 22 metka različitog kalibra, 36 metaka za lovačko oružje, sporogoreći štapin, dva vojna redenika sa ukupno 105 metaka, ručno prepravljena vojnička puška, vojni sanduci i pribor za vojno oružje, za koje se sumnja da je posedovao V.D.

Oduzete su i dve lovačke puške za koje je V.D. posedovao oružne listove, koji su takođe oduzeti. Nakon izvršene kriminalističke obrade S.D. je uz saglasnost dežurnog tužioca pušten na slobodu.

Po dokumentovanju, protiv S.D. Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće prosleđen izvještaj o počinjenom krivičnom delu teška krađa, a protiv V.D. za učinjeno krivično delo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.