Izvor: Blic, 08.Dec.2016, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doboj: Tokom 11 meseci uhapšeno 11 osoba zbog droge

Na području Centra javne bezbednosti /CJB/ Doboj tokom jedanaest meseci uhapšeno je 11 osoba koje se dovode u vezu sa neovlašćenom proizvodnjom i prometom droge.

Službenik dobojskog CJB Goran Slavuljica rekao je novinarima da je u navedenom periodu ukupno prijavljeno 74 osoba, od čega su dva maloletna, zbog krivičnih dela neovlašćena proizvodnja, promet i omogućavanje uživanja droge.

Tokom jedanaest meseci sprovedeno je pet operativnih akcija na suzbijanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << droge - "Forum", "Jezero", "Čelik", "Tunel" i "Plaža", u okviru kojih je pronađena određena količina droge.

Zaplenjeno je 2.278 grama marihuane, 1.135 stabljika indijske konoplje, 2.344 semenki indijske konoplje, 3,75 grama heroina, 69 komada ekstazija i 39 grama amfetamina.

Slavuljica je upozorio da je uočena tendencija smanjenja životne dobi do nivoa školskog uzrasta kada je reč o zavisnosti od droge, igara na sreću, konzumiranja duvana i alkohola, te posećivanje internet stranica neprimerenog sadržaja.

On je rekao da policija u okviru svojih preventivnih aktivnosti obilazi školske ustanove, centre za socijalni rad i razgovara sa roditeljima, od kojih se, kao ćelije društva, očekuje da prvi prepoznaju osnovne simptome zavisnosti kod dece.

Slavuljica ističe da pripadnici policijskih stanica iz sastava CJB Doboj danas organizuju podelu promotivnog materijala "Zavisnik" na području jedanaest opština koje su u operativnoj nadležnosti Centra.

Letak sadrži osnovne informacije o štetnom delovanju najčešće upotrebljivanih droga i posledicama po ljudski organizam, načinima pravovremenog prepoznavanja prvih simptoma kod osoba koja konzumiraju narkotike, kao i praktične savete roditeljima o mogućnostima prevazilaženja problema mladih ljudi, žrtava zloupotrebe droge.

Povodom obilježavanja "Meseca borbe protiv bolesti zavisnosti", Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sprovodi javnu kampanju radi širenja sviesti o štetnosti i posledicama koje nastaju konzumiranjem narkotika.

Aktivnosti se sprovode u okviru Akcionog plana za realizaciju strategije nadzora i suzbijanje zloupotrebe droga u Republici Srpskoj.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uhapšeno 11 lica zbog droge

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Dec.2016

DOBOJ - Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Doboj tokom jedanaest mjeseci uhapšeno je 11 lica koja se dovode u vezu sa neovlašćenom proizvodnjom i prometom droge...Službenik dobojskog CJB-a Goran Slavuljica rekao je novinarima da je u navedenom periodu ukupno prijavljeno 74 lica, od čega...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.