Đorđević: Cilj je medalja

Izvor: BanjalukaLive.com, 01.Avg.2014, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Cilj je medalja

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je medalja osnovni cilj njegovih izabranika na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Španiji. "Rezultati iz prethodnih godina ne daju za pravo da se previše govori o borbi za medalju, ali je je odličje ipak osnovni cilj državnog tima. Moramo mukotrpno da radimo i da verujemo da je to ostvarivo. Imali smo dosta problema sa povredama, medjutim, raduje me odnos prema obavezama tokom priprema, sve je na najvišem nivou i moram da pohvalim igrače", >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << rekao je Đorđević. Srpski košarkaši u petak putuju u Italiju, gdje će od 3-5. avgusta učestvovati na turniru u Trstu i odigrati kontrolne mečeve sa Bosnom i Hercegovinom, Kanadom i Italijom, a nakon toga će u Pou odmjeriti snage sa selekcijama Grčke, Hrvatske i domaćina Francuske. "Ostale su još finese da se uigramo na ta dva turnira, sastaćemo se sa ekipama koje su u formi i proverićemo neke igrače. Rezultat nam nije u prvom planu, već da se uigramo za svetski šampionat. Igraćemo otvoreno, na pobedu, kako bi što više napredovali", kazao je Đorđević. On je istakao da su otkazi Nemanje Dangubića i Vladimira Lučića zbog povreda "viša sila" i da njihov izostanak mora da se "pregura". "Kapiten Nenad Krstić ima povređeno koleno, zbog čega poslednjih 10 dana radi po posebnom režimu. Ide na magnetnu rezonancu, trenira po posebnom programu, ali čekaćemo ga do kraja priprema, da se oporavi i bude spreman za šampionat. Poznato je šta on znači za tim i koliko može da doprinese svojim iskustvom", zaključio je Đorđević. Srbija će na Svjetskom prvenstvu u Španiji (30. avgust - 14. septembar) igrati u grupi sa Španijom, Francuskom, Brazilom, Iranom i Egiptom. (B92/ Tanjug)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Prve provere bez Krstića

Izvor: Politika, 01.Avg.2014

Košarkašku reprezentaciju Srbije od sutra do utorka u Trstu čekaju tri jake utakmice. – Kapitena muči koleno..I pored brojnih pehova sa povredama i otkazima igrača selektor košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević, optimista je pred ključnu fazu priprema za Svetski kup u Španiji. Od...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.