Dijeta s čajem: Za 4 dana 2 kg manje

Izvor: BanjalukaLive.com, 10.Okt.2015, 01:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dijeta s čajem: Za 4 dana 2 kg manje

Čajevi podstiču mršavljenje i čiste organizam od toksina, a ukoliko povećate unos voća i začina, kilogrami će se još brže topiti. Dok držite dijetu, možete da se hranite uobičajeno, ali svakako ne pretjerujte s količinom, slatkišima, alkoholom. Hranu spremajte bez masnoća životinjskog porijekla i zaprške. Za vrijeme dijete uzimajte više malih obroka. U toku dana treba da popijete oko dva litra čaja. Trudite se da za doručak ili večeru unesete dovoljno vitamina, koji će vam >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << dati energiju i popraviti raspoloženje. Kad ogladnite, ne posežite za grickalicama, već uzmite 100–150 g svježeg voća Kineski čaj Potrebno je za 1 šolju: 1 kesica kineskog čaja i 1 kašičica soka od limuna Priprema: kesicu čaja prelijte ključalom vodom, ostavite da odstoji pet do 10 minuta, pa začinite sokom od limuna Kineski čaj: tradicionalni kineski olong čaj, zahvaljujući velikoj koncentraciji polifenola, pomaže u borbi protiv suvišnih kilograma Čaj od koprive Potrebno je za 1 šolju čaja: kesica čaja od koprive i pola štapića vanile Priprema: kesicu čaja prelijte vrelom vodom i dodajte vanilu. Možete da ga pijete nakon 15 minuta Kopriva: ova biljka bogata je bjelančevinama, kalcijumom, vitaminima i gvožđem. Pospješuje probavu Zeleni čaj sa svježim đumbirom Potrebno je za 1 šolju: komad đumbira veličine višnje, 1 kašičica zelenog čaja, malo svežeg soka od limuna, 1 kandirana kajsija Priprema: očistite đumbir i sitno ga isjeckajte. Pomiješajte ga s kašičicom zelenog čaja, prelijte ključalom vodom i ostavite da odstoji četiri minuta Korijen đumbira: ova poznata začinska biljka je bogat izvor brojnih vitamina i eteričnih ulja. Sadrži supstance koje pomažu kod upala, bolova i loše probave Mali čajni obrok: lonac s povrćem i čajem Potrebno je za 4 osobe: 2 kesice belog čaja, so, 125 g pirinča, 200 g boranije, 100 g šargarepe, 100 g tikvica, 2 kašičice ulja, 30 g semenki lana, 2 kašike limunovog soka, 1 kašičica šećera, 2 kašike soja-sosa Priprema: dvije kesice čaja prelijte s 400 ml vruće vode i procedite nakon 10 minuta. Pirinač obarite u 350 ml čaja, a boraniju izblanširajte. Na ulju pecite sjemenke lana, izvadite ih, pa dodajte povrće da omekša. Ulijte ostatak čaja i sjemenke, začinite sa ostalim začinima. (Blic žena)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.