Detalji nesreće kod Kaknja: Devojčica skamenjena stajala na pruzi, sumnja se i na SAMOUBISTVO

Izvor: Blic, 20.Jun.2017, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Detalji nesreće kod Kaknja: Devojčica skamenjena stajala na pruzi, sumnja se i na SAMOUBISTVO

Visočani su s nevericom i tugom primili vest da je u nedelju putnički voz Talgo, koji saobraća na relaciji Sarajevo – Doboj, usmrtio njihovu 14-godišnju sugrađanku O. Š., učenicu 8. razreda Osnovne škole "Mehmedalija Mak Dizdar" u Dobrinju kod Visokog.

Istražioci iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona utvrđuju okolnosti pod kojima je nesretna devojčica nastradala.

U međuvremenu su se pojavile špekulacije da se radi o samoubistvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali zvanične potvrde o tome još nema.

Njeni drugovi iz razreda pričaju da se O. Š. već jednom pokušala ubiti.

Prema dostupnim informacijama, kobnog dana u 11.20 na 14-godišnjakinju je naleteo putnički voz Talgo, broj 712, na relaciji Sarajevo - Doboj. Mašinovođa A. M. iz Ilijaša davao je znak sirene, ali je devojčica ostala na pruzi kao ukopana i usled velike brzine, A. M. nije mogao zaustaviti voz.

Ova deonica pruge dosta je vidljiva, jer se radi o pravcu prema mestu Čatići.

Saobraćaj je na ovoj deonioci pruge uspostavljen nakon 3 i po sata, nakon što se uviđaj završio, a sve pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. Mesto nesreće obezbeđivali su pripadnici Policijske stanice Kakanj.

Naglo zakočio

- Oko pola 12, tačnije 5 minuta vožnje od Kaknja, voz je naglo zakočio. Svi smo se sledili i pomislili na najgore, što se, nažalost, obistinilo. Ubrzo je nakon toga stigao kondukter i obavestio nas je da je voz udario devojčicu. Međutim, nisu znali je li skočila pod voz ili je bio nesretan slučaj. Još sam u šoku, a veliko razočarenje je što su policiji trebala skoro 2 sata da dođe na mesto događaja - kazao je putnik Dinko Starčević.

U mestu Buzić Mahala, gde živi ožalošćena porodica, komšije su imale samo reči hvale za nesretnu devojčicu.

- Uvek je bila vesela, nasmijana i spremna da sve oko sebe oraspoloži. Ovo je ogroman gubitak za sve nas koji smo je poznavali, za sve njene drugarice i drugove, kojih je, zahvaljujući svojim divnim osobinama, imala veoma mnogo - kazala je jedna od drugarica nastradale, piše Avaz.

Nakon vesti o tragediji, na Fejbuk profilu stradale devojčice oproštajne poruke samo su se nizale.

- Gledam i ne mogu da verujem, da li je moguće da si nas napustila? Previše si mlada da odeš na drugi svet, previše... Falićeš nam puno, bila si dobra prema svima, ne kaže se džaba, Bog uzima prvo one najbolje. Zauvek ćeš ostati u našim srcima, nikada te nećemo zaboraviti, volimo te puno - poruke su prijatelja stradale učenice.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.