Izvor: Blic, 23.Mar.2017, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Detalji eksplozije u Čeliću: Namerno ušao u minsko polje, sve se završilo KOBNO

Asim Kevrić (39), koji je poginuo juče nakon što je vozeći traktor aktivirao dve protivtenkovske mine na području mesne zajednice Lukavica kod Čelića, znao je da se na tom području nalazi minsko polje.

On je traktorom ušao u šumu sa namerom da odseče drvo.

- Taj kompletan deo je obeležen kao minsko polje i svi meštani tog naselja znaju da se tu nalaze mine. Radi se o većoj površini zemljišta i svako onaj ko je tu ulazio znao je za rizik - rekao je za Faktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Izudin Šarić, portparol MUP Tuzlanskog kantona.

Inače, tragedija se dogodila u povratničkom naselju Lukavica nedaleko od Čelića. Na tom području je bila linija razgraničenja i poznato je da su ostavljene i mine.

Kako Faktor.ba saznaje, ovim područjem su se ponekad kretali i lovci, ali su šanse da čovek aktivira protivtenkovsku minu dosta manje. Nesretni Kevrić je sa dve traktorske gume naleteo na dve mine i poginuo je na mestu nesreće.

Taj lokalitet juče su osigurali demineri Federalne uprave civilne zaštite i telo poginulog je izvučeno iz šume.

S obzirom na to da nema krivičnog dela, u ovom slučaju nije naređena obdukcija, potvrđeno je u MUP TK.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.