Da li je Aleksandar Vučić prisluškivan?

Izvor: Cafe.ba, 24.Nov.2014, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je Aleksandar Vučić prisluškivan?

Odbor za kontrolu službi bezbjednosti Skupštine Srbije usvojio je prijedlog člana Odbora Dragana Šutanovca da se Vojno-bezbednosnoj agenciji (VBA) uputi prijedlog da Odboru dostavi sva raspoloživa saznanja o navodima koji su se pojavili u javnosti da su pripadnici VBA, zaduženi za kontradivizione i protivprislušne preglede, u prostoriji u kojoj je predsednik Vlade Aleksandar Vučić trebao održati pojedinačne sastanke s učesnicima Trilateralne komisije u Beogradu, pronašli uređaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << za snimanje i prisluškivanje.

"Kao odbor treba da dobijemo potpunu informaciju šta je tu tačno. Ne treba da čitamo intervjue bivšeg i sadašnjeg šefa službe, već da zahtevamo da li je moguće da se to radi u hotelu. Ako je to moguće, onda znači da se to radi u svim hotelima u Beogradu", istakao je Šutanovac, naglasivši da srbijanske agencije trebaju Odbor Skupštine obavijestiti o tome.

Šutanovac, koji je funcioner Demokratske stranke (DS) i bivši ministar odbrane, postavio je pitanje da je, ako je to bilo moguće, do sada trebala postojati krivična prijava nadležnom tužilaštvu, jer je to, kako je naglasio, svuda u svijetu oštro kažnjivo.

Predsjednik Odbora Momir Stojanović konstatovao je da Vojno-bezbjednosna agencija (VBA) treba dostaviti sve podatke u vezi takvog snimanja i prisluškivanja u hotelu Crown Plaza, kada je bio sastanak premijera Vučića sa predstavnicima Trilaterale.

Članovi Odbora zahtijevaće od VBA i informaciju da li je povodom pomenutog događaja pokrenut neki postupak.

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković saopštio je nakon održavanja Trilateralne konferencije 1. novembra ove godine, da su u prostoriji gdje je predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić trebao da drži sastanke sa zvaničnicima iz svijeta, pronađeni uređaji za tajno snimanje.

- Regionalna konferencija o kontroli tajnih službi

Kako je danas dogovoreno na sjednici Odobra, 8. i 9. decembra u Skupštini Srbije će se održati regionalna konferencija odbora za nadzor bezbjednosno-obavještajnih službi.

Na tom skupu će učestvovati po dva parlamentarca zadužena za kontrolu rada tajnih službi iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Na konferencija, koja će biti održana uz podršku ženevskog Centra za demokratsku kontrolu oružanih snaga (DCAF), biće razmijenjena iskustva u nadzoru bezbjednosno-obavještajnih službi i njihovoj sudskoj kontroli.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.