DRASTIČNA PROMENA U Bosni danas kiša, pljuskovi, gramljavina i jak vetar, a evo kakvo nas vreme očekuje narednih dana

Izvor: Blic, 12.Avg.2017, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRASTIČNA PROMENA U Bosni danas kiša, pljuskovi, gramljavina i jak vetar, a evo kakvo nas vreme očekuje narednih dana

Nakon talasa ekstremno visokih temperatura, iznad 40 stepeni, građani BiH, sudeći po najavama meteorologa, konačno mogu da odahnu. Stiže nam osveženje – kiša, pljuskovi, grmljavina.

Danas se u BiH prepodne, uglavnom u Krajini i na zapadu Bosne, očekuju padavine, a poslepodne i u večernjim satima i u ostalim područjima.

- Tokom poslepodneva je moguće izraženije grmljavinsko nevreme, praćeno obilnijim padavinama, jakim udarima vetra i gradom. Duvaće vetar, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << slab do umeren, u Bosni severnih, a u Hercegovini južnih smerova. Jutarnje temperature biće od 14 do 20, na jugu od 20 do 25, a dnevne od 19 do 25, na jugu i severoistoku od 27 do 32 stepena – najavljeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra će u Bosni biti umereno do pretežno oblačno vreme, uz postepeno razvedravanje do kraja dana i u večernjim satima. U Hercegovini pretežno sunčano. U jutarnjim satima kiša ili lokalni pljuskovi su mogući u centralnim i istočnim područjima Bosne.

Jutarnje temperature kretaće se od 10 do 16, na jugu od 17 do 22, a dnevne od 19 do 25, na jugu i severu od 24 do 30 stepeni.

U ponedeljak će biti sunčano vreme uz malu do umerenu oblačnost. Jutarnje temperature kretaće se od 10 do 16, na jugu od 17 do 22, a dnevne od 24 do 30, na jugu od 30 do 34 stepena.

Sunčano uz malu do umerenu oblačnost preovladavaće i u utorak. Jutarnje temperature biće od 10 do 16, na jugu od 17 do 22, a dnevne od 27 do 32, na jugu do 35 stepeni, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DRASTIČNA PROMENA: Evo kakvo nas vreme očekuje narednih dana

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2017, 07:38

Vremenski preokret..U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i osetno svežije, mestimično s kišom i ređom pojavom kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom...Posle podne postepeni prestanak padavina, a uveče i tokom noći delimično razvedravanje, prvo u severnim i zapadnim krajevima...Vetar umeren...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.