DRAMA NA PUTU S MORA Lastin autobus s turistima iz Srbije potpuno izgorio kod Kolašina

Izvor: Cafe.ba, 05.Avg.2015, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMA NA PUTU S MORA Lastin autobus s turistima iz Srbije potpuno izgorio kod Kolašina

''Lastin'' autobus na liniji Budva - Beograd u potpunosti je sinoć izgorio kod Kolašina. Niko od putnika, na sreću, nije stradao, ali su neki od njih ostali bez ptrljaga i dokumenata koje je plamen progutao.

Autobus je izgorio oko 22 sata, neposredno pošto je izašao iz jednog od tunela.

- Sjedio sam naprijed i primjetio sam da se upalila neka lampica na kontrolnoj tabli. Vozač je zaustavio autobus pored puta i izašao da pogleda šta se dešava. Samo 20-ak sekundi >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << kasnije utrčao je na zadnja vrata i povikao ljudima da napuste autobus jer se zapalio motor - priča za “Blic” Stefan Milivojević, jedan od putnika.

Stefan je uspio da izvuče sve svoje stvari, ali njegv drug Marko Tomić (20) nije bio te sreće. U autobusu su mu izgorjela sva lična dokumenta, mobilni telefon...

On je sjedio u zadnjoj polovini autobusa kada su ga iznenadili ljudi koji su potrčali ka prednjim vratima vičući drugim putnicima i gurajući ih da napuste autobus koji je zahvatila vatra.

- U panici sam zaboravio da ponesem stvari i sve su izgorjele - priča Marko.

Autobus je, prema njegovim riječima, za manje od minuta bio cio u plamenu. Vozači su pokušali da ugase požar, ali su, prema riječima mladića, bili nemoćni. Oni dodaju da se nijedno vozilo koje je prolazilo dok je autobus gorio nije zaustavilo kako bi pomogli u gašenju požara.

Vozači su uspjeli, međutim, da iz bunkera autobusa-buktinje izvuku dio prtljaga putnika.

Iako su odmah pozvali vatrogasce i policiju, oni su na lice mjesta stigli tek 20-ak minuta pošto je autobus u potpunosti izgorio.

Putnici su, potom raspoređivani po autobusima koji su išli ka Beogradu, po pet-šest, u zavisnosti od toga koliko je bilo slobodnih mjesta.

U “Lasti” su nam potvrdili da je autobus izgorio, ali više informacija u vezi sa time šta je uzrok požara nisu mogli da nam daju.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.