DETALJI TRAGEDIJE NA STARČEVICI Nije se čulo ništa, a onda je usledio šok

Izvor: Blic, 27.Jun.2016, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DETALJI TRAGEDIJE NA STARČEVICI Nije se čulo ništa, a onda je usledio šok

Poznata banjalučka košarkašica Smilja Rađenović (49) nožem je izbola majku Zorku (75), a zatim pokušala da se ubije.

Incident se dogodio u petak u Ulici Sime Miljuša u Banjalučkom naselju Starčevica. Nakon što je izbola majku, Smilja je šest puta ubola sebe u vrat i grudni koš.

Brat došao u ključnom trenutku

Prema nezvaničnim informacijama celu dramu sprečio je Smiljin brat koji živi zajedno sa njima.

Smilja i Zorka su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prevezene u UKC RS u Banjaluci, gde su zadržane na lečenju.

Zorka je zadobila lakše povrede leve dojke, a Smilja takođe povredu leve dojke i vrata. Nakon što je zbrinuta u hirurškoj ambulanti, premeštena je na psihijatriju, gde je zadržana na lečenju.

Komšije u šoku

Stanari zgrade u kojoj živi porodica Rađenović, još ne mogu da veruju šta se desilo. Svi za ovu porodicu imaju samo reči hvale, a prvenstveno za Smilju.

- Svi su veoma ljubazni i dobri prema svim komšijama. Nikada nisam prošla ni kraj Smilje ni njenog brata da se ne zaustave i da me ljubazno ne pozdrave – rekla je jedna od komšinica.

Kaže da je Zorka teško obolela pre sedam godina i da se tada kod nje doselila Smilja.

- Ostavila je sve svoje obaveze kako bi pomagala majci. Stalno sam je viđala kako je izvodi i kupuje sve što joj treba. Nikada nisam primetila bilo kakav sukob između njih – rekla je naša sagovornica i dodala da se iz njihovog stana nikada nije čula galama.

Jedan od stanara je ispričao da je dolazeći sa posla zatekao Hitnu pomoć ispred zgrade i policijsko auto.

- U zgradi na stepenicama je bilo krvi i kad sam ušao u stan supruga mi je rekla šta se desilo. Nisam mogao verovati jer je to veoma dobra i kulturna porodica – ističe komšija Rađenovića.

Karijera

Smilja Rađenović je jedna od najpoznatiji banjalučkih košarkašica, koja je u karijeri osvojila brojen titule. Najveći uspeh za nju je bi kada je 1989. godine sa ekipom „Jedinstvo“ iz Tuzle osvojila titulu prvaka Evrope. Igrala je i za reprezentaciju Jugoslavije, a posle karijere radila je i u nekoliko košarkaških klubova.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.