Čovek sa poternice optužuje SDS zbog snimka Mileta Radišića

Izvor: Blic, 08.Okt.2015, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čovek sa poternice optužuje SDS zbog snimka Mileta Radišića

Radio-televizija Republike Srpske (RTRS) objavila je večeras izjavu Gorana Suvare, osobe sa poternice u RS, koji tvrdi da mu je Srpska demokratska stranka (SDS) platila 50.000 evra da tajno snimi kontroverznog biznismena Mileta Radišića i navede ga da govori o umešanosti vrha vlasti RS u korupciju.

Mile Radišić (prvi sa desne strane)

On je naveo da je razgovor snimljen pre šest, sedam meseci, a da je deo koji je juče na svom sajtu objavio SDS, premontiran. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Suvara je rekao da je s njim o snimanju Radišića prvo pregovarao Nebojša Vukanović, savetnik predsednika SDS Mladena Bosića, a potom i SDS-ov načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović.

"Nebojša Vukanović mi je objasnio da je Milorad Dodik kriminalac, da oni imaju dokaze. Da bi trebalo po svaku cenu nešto uraditi. On je čuo da ja imam bliske odnose sa Miletom Radišićem. Ponudio mi je ogromnu svotu novca za tri rečenice glasa Mileta Radišića", rekao je on.

Suvara tvrdi da je dobio 50.000 za audio-snimak koji je juče objavljen na sajtu SDS-a, u kojem Radišić govori da je tajkun Mladen Milanović Kaja uz pomoć ministra finansija Zorana Tegeltije nameravao preko Unikredit banke da kupi banjalučku Novu banku.

Prema njegovim rečima, potom mu je Gašanović ponudio milion maraka da ubedi Mileta Radišića da iskompromituje predsednika RS Milorada Dodika.

Nebojša Vukanović je za agenciju Beta demantovao tvrdnje da je od Suvare tražio da tajno snimi Radišića, navodeći da je Suvara zvao njega i ponudio mu snimak.

"Nije bitno kako smo mi došli do snimka. Potvrđena je autentičnost snimka i to je najbitnije", kazao je Vukanović.

U objavljenom audio snimku Mile Radišić govori o umešanosti vrha vlasti RS u "korupcionaške afere".

Vukanović je naveo da je Suvara sve uradio zbog osvete Dodiku i SNSD, za koje je radio u kampanji i koji su mu obećali da će ga osloboditi u određenom procesu vođenom protiv njega, ali posle izbora nisu održali obećanje zbog čega je on morao da pobegne iz RS.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SDS: Mi nikome ne plaćamo informacije

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Okt.2015, 14:56

SARAJEVO - Predstavnici SDS-a su izjavili to danas na pres-konferenciji u Istočnom Sarajevu, nakon što je sinoć Radio-televizija Republike Srpske (RTRS) objavila izjavu Gorana Suvare koji tvrdi da mu je SDS platio 50.000 eura da tajno snimi biznismena Milu Radišića, da oni nikome ne plaćaju informacije,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.