Bosić: Spremni smo za razgovore sa svima osim sa SNSD

Izvor: Blic, 18.Okt.2014, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosić: Spremni smo za razgovore sa svima osim sa SNSD

Lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić izjavio je danas da je njegova stranka spremna da pregovara sa svim parlamentarnim strankama o formiranju nove vlade Republike Srpske, osim sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

"Odmah danas ćemo pokrenuti proceduru razgovora sa svim parlamentranim strankama u parlamentu RS, osim sa SNSD, a tema razgovora će biti formiranje nove skupštinske većine u Narodnoj skupštini i pokušaj formiranja nove vlade RS", kazao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bosić u Banjaluci.

Prema njegovim rečima, SDS sa SNSD ne bi mogao da ostvari sve što je obećao građanima, pre oktobarskih izbora.

Bosić je istakao da SDS namerava formirati vlast, čiji bi prioritet bilo pokretanje ekonomije, borba protiv nezaposlenosti, kriminala i korupcije.

"Aktuelna vlast u RS je bila temelj, na neki način, opstrukcije borbe protiv kriminala i korupcije i upravo je to razlog zašto ne želimo da razgovoramo o bilo kakvoj vlasti sa SNSD i Miloradom Dodikom", naglasio je lider SDS.

Bosić je još izrazio očekivanje da će SDS, pobedom kandidata Saveza za promene za srpskog člana Predsedništva BiH Mladena Ivanića, s ostalim političkim faktorima u parlamentu BiH učestvovati i u formiranju novog Saveta ministara BiH.

Takođe je poručio da SDS sa SNSD-om ne namerava razgovarati ni u vezi s formiranjem vlasti na nivou BiH, jer su takav pokušaj imali pre dve godine, ali im je ta stranka "zabila nož u leđa".

Bosić je još dodao da je neverovatno da ni posle šest dana od izbora ne znaju ko je novi predsednik RS, niti kako će izgledati Narodna skupština, optužujući za to Centralnu izbornu komisiju (CIK) BiH.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.