Izvor: Blic, 27.Sep.2016, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banjaluka bez poligona za obuku vozača: Prestrašene kandidate odmah šalju u gradsku vrevu

Banjalučanka Dragana Bosančić svoje prve časove vožnje savladala je u gradskoj gužvi jer Banjaluka nema poligon na kome bi se naučile bar osnove.

- Ne krećemo sa adekvatnog mesta, već izlazimo direktno na ulicu. Zbog toga pravimo pometnju u saobraćaju i zastoje. Prvo nismo oslobođeni prilikom vožnje, nismo svi spremni toliko da se odmah uputimo direktno u saobraćaj. Zbog svega toga većinu kandidata je strah - rekla je Bosančićeva.

U Gradskoj upravi su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u aprilu ove godine obećali izgradnju poligona na parkingu kod Nove autobuske stanice. Međutim, sa tim poslom se stiglo tek do projektne dokumentacije, jer imovinsko – pravni odnosi još nisu rešeni.

- Taj deo sredstava nije toliko značajan za grad da se ne bi to moglo napraviti, ali u ovom trenutku je bitno prebaciti imovinu u vlasništvo grada, jer samo na takvom zemljištu možemo dobiti dozvolu da napravimo poligon da bi se deca vežbala - rekao je načelnik Odeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, Zoran Novaković.

Čak i ako projekat bude realizovan, izbor lokacije je loš, tvrdi instruktor vožnje, Stanko Todorić.

- Ako dobijemo tu lokaciju koju nam određuju, to će biti haos, jer vi znate kakva je kod pijace gužva. I ovako pravimo pometnju - rekao je instruktor auto - škole “Todorić”,  Stanko Todorić.

Vozači se sećaju da su nekad u samom centru grada imali poligon, ali on godinama nije u funkciji.

Tačno iza mene na mestu gde se gradi tržni centar, nekada se nalazio poligon za vozače početnike.

Iako je bio u centru grada, nikome nije smetao, a vozačima je bio od velikog značaja.

Do nekog novog poligona, kandidati će vežbati praktično na ulici i kretati na ispit na mestima koja zakonom nisu ni dozvoljena.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.