Afrička šljiva „pala“ na granici

Izvor: Blic, 29.Jul.2016, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Afrička šljiva „pala“ na granici

Zbog izbegavanja plaćanja carina, na granici sa BiH krijumčari se razna roba, a nedavno su carinici oduzelu i “Afričku šljivu”.

Carinici su u nekoliko odvojenih akcija privremeno oduzeli veću količinu razne robe u vrednosti 32.000 KM.

- Na GP Pavlovića Most pronađena je skrivena i neprijavljena roba u vrednosti od 1.000 KM. Reč je o “Herba Fast” proizvodima, “Afričkoj  šljivi” i raznim drugim preparati, koji su bili kod državljanina Srbije – >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Na Graničnom prelazu Rača prilikom pregleda autobusa koji je saobraćao na relaciji Beograd – Kostajnica, u pretincu iznad mesta vozača pronađena je veća crna plastićna vreća. U njoj je otkrivena veća količina kontaktnih sočiva, dioptrijskih, kao i tečnosti za sočiva i sredstvo za dezinfekciju. Vrednost te robe je 5.000 KM.

– Na putnom pravcu Bijeljina – Brčko u jednom vozilu je pronađena roba stranog porekla bez bilo kakve dokumentacije. Tom prilikom je oduzeta tekstilna roba u vrednosti 11.000 KM – navodi se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.