6 zdravstvenih blagodeti suvog grožđa

Izvor: BanjalukaLive.com, 28.Nov.2014, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

6 zdravstvenih blagodeti suvog grožđa

Suvo grožđe može pojačati seksualni nagon, ali i pomoći kod srčanih problema, anemije, kamenja u bubrezima... Suvo grožđe možda i ne izgleda spektakularno, ali zdravstvene prednosti koje pružaju su ogromne. Sadrži više hranjivih materija i minerala koji pružaju olakšanje kod mnogih fizičkih problema, uključujući gastrointestinalne tegobe, artritis, kamen u bubregu, bolesti srca, anemiju i slično. Donosimo vam šest glavnih zdravstvenih koristi suvog grožđa. Poboljšava seksualno >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << zdravlje Svakodnevno konzumiranje suvog grožđa pojačava seksualni nagon. Ono sadrži aminokiselinu arginin koja pomaže u podizanju libida, a samim tim i poboljšanja seksualnog života. Sprečava rak Suvo grožđe pruža zaštitu od raka debelog crijeva, jer sadrži polifenolni antioksidant koji se zove katehin. On štiti organizam od širenja slobodnih radikala koji su odgovorni za rast tumora. Poboljšava varenje Suvo grožđe je veoma bogato vlaknima i zbog toga pomaže u "čišćenju" probavnog trakta. Čisti toksine i druge vrste otpadnih materija iz gastrointestinalnog trakta i održava zdravlje probavnog trakta. Poboljšava zdravlje kostiju i zuba Suvo grožđe pomaže u jačanju zuba i kostiju, jer sadrži kalcijum u velikim količinama. On sadrže i bor koji pomaže pri apsorpciji kalcijuma i stvaranju koštane mase, što je izuzetno korisno u prevenciji koštanih oboljenja, kao što je osteoporoza, naročto kod žena u post-menopauzi. Snabdijeva nas energijom Suvo grožđe je odličan izvor energije i veoma je korisno za sportiste. Ono, takođe, može pomoći i onima koji žele da se ugoje. Suvo grožđe sadrži šećere, kao što su fruktoza i glukoza, i daju energiju svima koji ih konzumiraju. Poboljšavaju imunitet Grožđice pomažu u apsorpciji različitih hranjivih materija u organizmu, uključujući vitamine i proteine. Na taj način, ono u suštini poboljšava naš imunološki sistem. (Minimagazin.info)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

6 zdravstvenih blagodeti suvog grožđa

Izvor: NaDlanu.com, 28.Nov.2014

Suvo grožđe može pojačati seksualni nagon, ali i pomoći kod srčanih problema, anemije, kamenja u bubrezima....Suvo grožđe možda i ne izgleda spektakularno, ali zdravstvene prednosti koje pružaju su ogromne. Sadrži više hranjivih materija i minerala koji pružaju olakšanje kod mnogih fizičkih...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.