Vozač kamiona: Reno je krivudao

Izvor: B92, 21.Nov.2014, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozač kamiona: "Reno" je krivudao

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je veštačenje saobraćajne nesreće u kojoj je kod Resnika poginulo petoro mladih, prenose “Novosti”.

Za izazivanje nesreće tereti se turski državljanin Er Islami, vozač kamiona koji se sudario sa automobilom u kojem su se nalazili nastradali.

Islami je na saslušanju tvrdio da je pokušavao da izbegne “reno” koji je krivudao, a potom je komisiji sudskih veštaka saobraćajno-tehničke struke da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvrše veštačenje nesreće.

U naredbi za novo veštačenje, Tužilaštvo zahteva od veštaka da utvrde odgovornost svih učesnika ove saobraćajne nesreće.

“Potrebno je, zatim utvrditi sve prostorno-vremenske analize, brzine kretanja, kao i tehničke mogućnosti za eventualno izbegavanje nesreće, sa posebnim osvrtom na propuste svih učesnika”,navodi se u naredbi.

Iz Tužilaštva napominju da im još nisu dostavljeni obdukcioni zapisnici, kao ni rezultati toksikoloških analiza od strane Instituta za sudsku medicinu.

Stravičan udes dogodio se na obilaznici oko Beograda, kada je kamion kojim je upravljao Islami direktno udario u "reno klio“ u kom su se nalazila trojica mladića i dve devojke, Kristijan Fazlija (21), Sead Kruezi (20), Daniel Marinković Dominković (22) i Isidora Demiri (19) i Valentina Mihailović (19).

Putničko vozilo se kretalo iz pravca naselja Resnik, a šleper je dolazio iz suprotnog smera. Od siline udarca, dvoje mladih je ispalo iz automobila, dok je troje ostalo u smrskanom vozilu.

Četvoro njih poginulo je na mestu, dok se njihova drugarica Valentina Mihailović, desetak dana u Urgentnom centru borila za život. Nažalost, i ona je usled zadobijenih povreda, preminula prošle nedelje.

U međuvremenu, Islamiju, koji je osumnjičen za izazivanje nesreće, određen je pritvor do 30 dana. Pred istražnim organima branio se "da je pokušavao da izbegne auto, koji je krivudao putem“.

S druge strane, prvi nalazi iz istrage, pokazali su i to da je vozač šlepera, iz još nepoznatih razloga, prešao u suprotnu kolovoznu traku i udario u „reno“.

Turskom državljaninu je na mestu tragedije urađen alko-test, koji je pokazao da nije bio u alkoholisanom stanju. Ali, još postoji sumnja da je Islami možda izgubio kontrolu nad vozilom jer je zaspao za volanom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.