Izvor: Nezavisne Novine, 24.Maj.2016, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renault Grand Scenic za 2017. (FOTO)

Poslije novog Scenica, koji je svjetsku premijeru imao na sajmu automobila u Ženevi 2016, Renault je predstavio i njegovu produženu varijantu sa sedam sjedišta.

Iako je bazirana na standardnom Scenicu, Grand verzija ipak više liči na umanjeni Renault Espace - siluete, proporcije pa i oblik svjetlosnih grupa, ne razlikuju se mnogo kod oba ova automobila, pa će posmatraču na prvi pogled biti teško da ih identifikuje na ulici.

Poput novog Scenica, i >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Grand Scenic standardno će biti opremljen velikim, 20 inčnim alu felnama. Osim toga, Renault kupcima nudi opciju da im krov automobila bude u različitoj boji od ostatka karoserije, što povećava mogućnosti personalizacije vozila.

Kokpit je praktično preslikan iz Scenica. Na minimalističkoj komandnoj tabli ističe se delimično izdignuta centralna konzola sa velikim, 8,7 inčnim ekranom multimedijalnog sistema R-LINK 2.

U odnosu na prethodnu generaciju, novi Grand Scenic je porastao u svim dimenzijama. Vozilo je duže od prethodnika za 75 mm, šire za 20 mm i više za 15 mm. Međuosovinsko rastojanje je takođe povećano i to za 35 mm.

Renault je još prilikom lansiranja posljednje generacije modela Espace najavio da će njegovi MPV modeli ubuduće imati i karakteristike krosovera. Ovaj trend potvrđen je na premijeri standardnog Scenica, a nastavljen je i na novom Grand Scenicu, čije odstojanje od tla je veće za čak 30 mm u poređenju sa odlazećim modelom.

Kupcima je na raspolaganju i veći prtljažni prostor nego ranije - gepek ima zaperminu od 718 litara, u verziji sa 5 uspravljenih sedišta. Modularnost kabine i jednostavan sistem za obaranje sedišta omogućavaju lako i brzo pretvaranje Grand Scenica iz putničkog automobila sa 7 sedišta u vozilo u kome se mogu prevoziti veliki kabasti predmeti.

Novi Grand Scenic opremljen je najsavremenijim sistemima asistencije vozaču, poput tehnologije automatskog kočenja u slučaju opasnosti od sudara, sa funkcijom prepoznavanja pešaka na putu - oba sadržaja su deo standardnog paketa opreme.

Renault za sada nije objavio specifikacije pogonskih jedinica, ali očekuje se da će i ovaj automobil koristiti motore dostupne u manjem Scenicu, pa kupci mogu računati na 1.5 i 1.6 dCi dizel agregate, od 95 ks (70 kW) do 160 ks (118 kW), i dva TCe benzinca - sa 115 ks (85 kW) i 130 ks (96 kW).

Novi Grand Scenic imaće zvaničnu premijeru na sajmu automobila u Parizu, na jesen. Prodaja će početi do kraja 2016.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.