Karlos Gon na čelu Mitsubishija

Izvor: Nacionalna klasa, 22.Okt.2016, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karlos Gon na čelu Mitsubishija

Šef grupacije Renault-Nissan Karlos Gon (Carlos Gosn) imenovan je za predsednika kompanije Mitsubishi sa zadatkom da povrati poverenje kupaca u ovu japansku marku i osigura da njeno poslovanje ponovo bude profitabilno.

Imenovanje je usledilo nakon što je Mitsubishi priključen globalnom partnerstvu Renaulta i Nissana. Direktorsku funkciju u Mitsubishiju obavljaće Osamu Masuko, a Gon će imati rukovodeću >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << ulogu sa samog vrha kompanije.

On je izjavio da mu je cilj da za Mitsubishi osigura dobar srednjoročni plan i transparentnost u poslovanju. Gon je naglasio da Mitsubishi treba da zadrži svoju autonomiju i identitet u okviru novog saveza.

Novi predsednik kompanije rekao je da verovatno neće biti masovnog otpuštanja zaposlenih niti zavaranja fabrika nakon što je Nissan dovršio kupovinu kontrolnog udela u Mitsubishiju od 34%.

Sa zaključenjem ovog posla, novi globani savez biće treći po veličini u svetu sa ukupnom godišnjom prodajom od oko 10 miliona automobila. Nissan je u ovu kupovinu uložio 2,29 milijardi dolara.

Mitsubishi je ranije ove godine priznao da je falsifikovao podatke o potrošnji goriva svojih automobila kako bi njihove emisije izgledale prihvatljivije. Kompanija je saopštila da je manipulisla podacima 625.000 vozila proizvedenih od sredine 2013. godine, kao i 468.000 automobila koje je napravila za Nissan.
Pogledaj vesti o: Renault,   Mitsubishi,   Japan

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.