Zoran Milanović: Marić je primer balkanskog džeparenja 

Izvor: RTS, 30.Apr.2017, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoran Milanović: Marić je primer "balkanskog džeparenja" 

Slučaj ministra finansija Zdravka Marića je još jedan primer balkanskog džeparenja, zloupotrebe javnog poverenja i samoposluživanja javnim novcem, izjavio je bivši hrvatski premijer Zoran Milanović, komentarišući aktuelnu krizu vlasti.
U intervjuu za Novi list, Milanović je, povodom krize zbog "Agrokora", rekao da bi, "po drugi put u jako kratkom mandatu Plenkovićeve vlade, koalicioni partneri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << morali bez pogovora da štite posrnule i kompromitovane HDZ-ove ministre".
Kako je rekao, "neke od najvećih svinjarija učinjene su pod kišobranom propisa koje su ti isti protagonisti donosili sami za sebe".
"Politika imenuje struku da donosi pravilnike prema kojima politika dobija povlašćene kredite. Dakle, cela država trpi teret zbog grčevite odbrane jednog ministra koji je davno trebalo da bude proteran iz Vlade" dodao je Milanović.
"Takvim bi tipovima trebalo jasno reći: Marš napolje! Onima koji ih štite trebalo bi pokazati žuti karton kao opomenu pred isključenje", kazao je Milanović.
U nastavku je progovorio i o prkosu Mostovaca, koji na početku nisu prihvatali smene.
"Odluka o razrešenjima je zakonita i u domenu ovlašćenja premijera. A sa obzirom na to da dotični odbijaju da odstupe, Plenković bi trebalo da im pošalje policiju i obezbeđenje da ih istog trenutka izbace iz institucija koje uzurpiraju. To bi bilo dosledno, ali to je već duboko more za sinove plićaka", zaključio je Milanović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

HDZ ministri i "balkansko džeparenje" - takvima treba reći "Marš napolje!"

Izvor: Vesti-online.com, 30.Apr.2017

"Slučaj ministra finansija Zdravka Marića je još jedan primer balkanskog džeparenja, zloupotrebe javnog poverenja i samoposluživanja javnim novcem", izjavio je bivši hrvatski premijer i šef SDP Zorana Milanovića, komentarišući aktuelnu krizu vlasti...U intervjuu za "Novi list", Milanović je,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.