Za odbeglim zatvorenikom traga Interpol

Izvor: Mondo, 08.Okt.2015, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za odbeglim zatvorenikom traga Interpol

Podgorički Interpol raspisao je međunarodnu poternicu za zatvorenikom Jovicom Zindovićem koji je u sredu pobegao prilikom posete bolesnom članu porodice u Mojkovcu.

Zindović je pobegao prilikom posete porodici u Mojkovcu, zbog kako se sumnja, nesavesnog rada službenika, saopšteno je iz uprave Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.

 Iz Uprave policije saopšteno je da njeni službenici preduzimaju aktivnosti na njegovom pronalasku i hapšenju.

„Osim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << traganja na nacionalnom nivou, NCB Interpol Podgorica je istog dana po saznanju za događaj, 7. oktobra raspisao i međunarodnu Interpolovu poternicu za Zindovićem, tako da se za njim traga i na međunarodnom nivou“, kaže se u saopštenju.

Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju, kao stvarno nadležno tužilaštvo, pokrenulo je izviđajne radnje, povodom bekstva Zindovića iz zatvora u Bijelom Polju.

“U postupku izviđaja tužilaštvo je naložilo Centru bezbednosti u Bijelom Polju da prikupi obaveštenja i uzme izjave od načelnika zatvora u Bijelom Polju, pripadnika zatvorske policije koji su bili zaduženi za čuvanje osuđenika, kao i službenika zatvora koji su odgovorni za bezbednost zatvorenika”, saopšteno je iz Vrhovnog državnog tužilaštva.

Tužilaštvo je preduzelo i radnje kako bi se ispitala valjanost dokumentacije na osnovu koje je Zindoviću odobrena poseta bolesnom članu porodice u Mojkovcu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.