ZA NJIH NEMA ZIME: Oni zarade 300 evra SVAKI DAN, a pri tom ne rade POLA GODINE - evo kako!

Izvor: BKTV News, 26.Jul.2017, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA NJIH NEMA ZIME: Oni zarade 300 evra SVAKI DAN, a pri tom ne rade POLA GODINE - evo kako!

Bave se ovim godinama, a uz minimalno ulaganje dobijaju maksimalnu zaradu!

U vremenu kada se teško dolazi do posla, ili preživljava od plate, letnja turistička sezona za mnoge je prilika da zarade ili dopune kućni budžet. Da onaj ko hoće da radi, uvek za to nađe način, potvrđuju prodavci domaćih krofni koji su gotovo nezaobilazan deo turističke ponude na crnogorskoj obali.

PAPRENE KAZNE za turiste: Nikako NEMOJTE raditi OVO na plaži – prekršaj vas može >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << koštati i 3.000 EVRA!

- Krofne, krofne - možete čuti skoro na svakoj plaži, a da li ste razmišljali koliko oni zapravo zarade.

Prodavac na jednoj hercegnovskoj plaži kaže da se ovim poslom bavi godinama. Priznaje da od prodaje krofni zaradi dovoljno da zimu dočeka "opušteno".

FOTOWikimedia/Flickr/Mikko Lindstedt

- Krofna košta jedan evro, a u jeku sezone, ako se čovek potrudi, može se da zaradi i 300 evra dnevno, pa i više. U Budvi, recimo krofna košta 1,5 evro, sezona počinje ranije i traje duže, pa je i zarada veća - kaže i dodaje da se oko ovog posla angažuje cela porodica - žena kod kuće pravi krofne, a on i sin prodaju, prenosi mondo.me.

- Nije ovo lako, mnogi su počinjali pa odustajali, treba ceo dan pešačiti po vrelom pesku, ali na kraju, isplati se. Od ovog posla sam školovao decu, a u jednom periodu života drugih primanja nisam imao - kaže prodavac i ističe da je u ovom poslu kao i u svakom drugom, najvažniji kvalitet robe koja se prodaje, a zatim i upornost.

Neprijatno iznenađenje: Drakonske kazne za goste koji šetaju u kupaćem, ali to nije sve!

Prema ovoj računici, on u špicu sezone (od 10. jula do 20. avgusta) ostvari više od 10.000 evra čiste zarade. Naravno, ima i troškova i dana kada je dnevna zarada ispod očekivane, a tu je i konkurencija i činjenica da ovaj posao nije legalan.

FOTO: Pexels

Uprava za inspekcijske poslove u cilju suzbijanja sive ekonomije tokom leta pojača kontrole naročito na primorju, ali čini se da prodavce krofni, kuvanog kukuruza i raznih drugih proizvoda, ništa ne može da zaplaši.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.