Vučić: Ne okretati leđa prijateljima

Izvor: VOA, 19.Avg.2014, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ne okretati leđa prijateljima

Prva pobeda saveznika u Prvom svetskom ratu izvojevana je na današnji dan pre tačno 100 godina u bitki na Ceru, a na obeležavanju godišnjice Cerske bitke premijer Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da Srbiju treba vratiti u Evropu, neokrećući leđa prijateljima.

Sa istom verom sa kojom se pre 100 godina ginulo za Srbiju u Cerskoj bitki, danas treba da se živi, bori i radi za bolju Srbiju, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić. Na obeležavanju stogodišnjice >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << Cerske bitke u Tekerišu kod Loznice on je rekao rekao i da treba obećati precima da će biti ostvaren njihov san da se Srbija vrati u Evropu, a da pri tome ne okreće leđa prijateljima.

"Neće nam biti teško da je oživimo i vratimo tamo gde joj je mesto – u onu Evropu čiju ste prvu pobedu vi izvojevali. I danas, neokrećući leđa prijateljima u trenucima kada im je teško, neokrećući leđa i našim Rusima, koje su svi zaboravili i protiv kojih su svi danas. Mi smo na evropskom putu, i taj put smo zacrtali, ali leđa prijatelju Srbin nije okretao, posebno ne kada mu je teško", poručio je Vučić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zajedno su položili venac na spomenik cerskim borcima, a to su učinili i predstavnici diplomatskog kora i Vojske Srbije. Svečanosti su prisustvovali i članovi Vlade Srbije koji su, zajedno sa Vučićem, autobusom došli na Cer.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.