Umrlo dete zaraženo virusom zapadnog Nila

Izvor: Studio B, 22.Sep.2014, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umrlo dete zaraženo virusom zapadnog Nila

Šestogodišnji dečak S.M. iz Banjaluke preminuo je protekle noći od posledica zaraze virusom zapadnog Nila, potvrđeno je iz Univerzitetske bolnice Kliničkog centra Banjaluka.

Dečak je prethodno boravio na moru, gde je, tvrde iz te zdravstvene ustanove, najverovatnije zaražen, prenela je agencija Fena.

Reč je o sporadičnom slučaju i ne postoji opasnost od epidemije jer bolest nije specifična za naše područje, navode iz Kliničkog centra.

Kako se >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << podseća, dečak je 7. avgusta primljen u Odeljenje intenzivne nege Klinike za dečije bolesti.

Od početka je postavljena sumnja na virusni encefalitis, te je po samom prijemu uzeta serologija na viruse.

Pošto je došlo do pogoršanja kliničkog stanja, i pored sve neophodne terapije, dečak je danima nepromenjenog zdravstvenog stanja bio priključen na aparate za disanje uz neophodnu terapiju, a noćas je preminuo.

Slučaj je u skladu sa pravilima uredno prijavljen Institutu za zaštitu zdravlja Republike Srpske, navode iz Kliničkog centra.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dečak umro od virusa zapadnog Nila

Izvor: B92, 22.Sep.2014

Šestogodišnji dečak S.M. iz Banjaluke preminuo je protekle noći od posledica zaraze virusom zapadnog Nila...Dečak je prethodno boravio na moru, gde je, tvrde iz te zdravstvene ustanove, najverovatnije zaražen, prenela je agencija Fena...Reč je o sporadičnom slučaju i ne postoji opasnost od epidemije,...

Nastavak na B92...

Umrlo dete zaraženo virusom zapadnog Nila

Izvor: RTS, 22.Sep.2014

Šestogodišnji dečak S. M. iz Banjaluke preminuo je protekle noći od posledica zaraze virusom zapadnog Nila...Dečak je prethodno boravio na moru, gde je, tvrde u Univerzitetskoj bolnici Kliničkog centra Banjaluke, najverovatnije zaražen, javlja agencija Fena, a prenosi Tanjug...Reč je o sporadičnom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.