Ulovio 1.000 poskoka i kaže da će još!

Izvor: Mondo, 24.Apr.2017, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulovio 1.000 poskoka i kaže da će još!

Dragan Lečić iz Ljubinja u BiH već gotovo pola veka lovi zmije, najčešće poskoke. Iako su ujedale njegovu majku, brata, pa čak i njega, ni na trenutak nije odustajao. Kaže da nema razumevanja za zaštitu tih životinja.

Foto: YouTube/screenshot

On je za medije u BiH ispričao da lovi običnim drvenim štapom i plastičnom bocom, a da je do sada  ulovio više od 1.000 zmija.

Ovaj Hercegovac smatra da su zakonske odredbe o zaštiti ovih zmija u zemljama >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u okruženju besmislene.

 Ne može ga obeshrabriti ni sav rizik koji sobom nosi ova vrsta lova:

“To su bolovi, nisam rađao, ali kažu da je ovo gori. I uprkos tome sam nastavio, kada sam došao ovamo, odmah sam još jednu našao”, objašnjava za ATV Dragan, pokazujući na svoju kuću.

Kaže da se odlučio na ovaj "neobični hobi" još kao dečak. Bilo ih je deset u porodici, priča Dragan, novca nije bilo dovoljno, a on je lovio i prodavao zmije, dobro zarađivao i braći knjige kupovao.

Pored toga što je vadio otrove iz zmijskog tela, Dragan je pravio i specijalitete od zmijskog mesa. On ih lično nikada nije probao, ali oni koji jesu, rekli su mu da je ukusno.

Kako je piton pojeo čoveka? (VIDEO)

“Pržio jesam, kada sam bio u rezervi, ali jeo nisam. Jedna devojka je jela. Rekla je da je ukusno, da je fino”, kaže Dragan Lečić.

Dodaje  i da ako je na vreme ugleda, nijedna zmija mu ne može pobeći. Znajući kakvu bol nosi ujed zmije, Dragan se, kako ističe, trudi da svaku koju zapazi i ulovi.

“Kad mi pobegne, sav se naježim, samo da ga nema. A u Hrvatskoj je zaštićen kao vuk. Ja bi tim zaštićenim pustio da ga ujede, da vide kako je zaštićen”, objašnjava sagovornik.

Poljubac smrti: Ujela ga kobra dok je pozirao

Dragan je poslednji put prodao oko 100 poskoka proslavljenom filmskom režiseru Emiru Kusturici. Iako ih više niko ne otkupljuje, bar ne od Dragana, on će, kaže, istrajati u borbi sa njima.

Inače, zmije su u Srbiji zakonom zaštićene vrste, zabranjeno je njihovo ubijanje i narušavanje njihovih staništa.

Šta mislite o ovom Draganovom "hobiju"? Da li mislite da je u redu ubijati i loviti zmije?

---------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.