Uhapšen zbog ratnog zločina nad Srbima

Izvor: RTS, 22.Dec.2014, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen zbog ratnog zločina nad Srbima

Pripadnik nekadašnje Armije BiH Hedin Džambegović uhapšen je zbog ratnih zločina nad osobama srpske nacionalnosti.

Pripadnika nekadašnje Armije BiH Hedina Džambegovića, državljanina BiH, uhapsili su policijski službenici SIPA, po naredbi tužioca Posebnog odeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH, prenosi Tanjug.

Džambegović je osumnjičen da je za vreme rata nečovečno postupao prema civilnom stanovništvu srpske nacionalnosti, čime je počinio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Kako se navodi, od maja do avgusta 1992. godine, nakon što je iz sela Crkvine odvedeno u nepoznatom pravcu deset vojno sposobnih muškaraca kojima se nakon toga gubi svaki trag, Džambegović je dolazio naoružan u Crkvine, najmanje 15 puta i kontinuirano vršio stalna fizička i psihička zlostavljanja i zastrašivanja preostalih civila srpske nacionalnosti.

Takođe, Tužilaštvo BiH vodi intenzivnu istragu protiv više osoba osumnjičenih da su u maju 1992. godine, iz sela Crkvine odveli 10 muškaraca, koji su nakon odvođenja ubijeni, a za čijim se posmrtnim ostacima još traga, napominje se u saopštenju koje prenose lokalni mediji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužiteljstvo BiH: Uhapšena četvorica osumnjičenih za ratne zločine na području Sanskog Mosta

Izvor: Cafe.ba, 23.Dec.2014, 10:55

"Osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičeni su da su kao pripadnici VRS, na području Sanskog Mosta i okoline, sudjelovali u više događaja u kojima su počinjenji ratni zločini nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti, koji uključuju ubojstva, silovanja, premlaćivanja i druga fizička...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.