Uhapšen najtraženiji crnogorski begunac

Izvor: RTS, 20.Okt.2014, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen najtraženiji crnogorski begunac

Safet Kalić, optužen za pranje novca stečenog prodajom droge, uhapšen je u Austriji posle višegodišnje potrage crnogorske i policija više država. Kalić je smatran najtraženijim crnogorskim begunacem.

Rožajac Kalić je uhapšen po međunarodnoj poternici koju je 2011. godine, po zahtevu državnih organa Crne Gore, raspisaal podgorički Interpol, potvrđeno je Vijestima u policiji, prenosi Tanjug.

Kako prenose Vijesti, u Višem sudu u Belom Polju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 6. oktobra završeno je suđenje Kaliću, njegovom bratu Mersudinu i supruzi Amini, koji se terete za pranje osam miliona evra stečenih švercom droge, a presuda će biti izrečena sutra.

U završnoj reči tužilaštvo je saopštilo da su Kalići krivi za delo koje im se stavlja na teret, dok odbrana tvrdi da je optužnica proizvoljna i da tužilaštvo tokom postupka nije dokazalo da je novac stečen nelegalnim putem.

Zamenik specijalnog tužioca je kao dokaze priložio nalaze i mišljenja veštaka i svedoka i istakao da je dokazana krivica Kalića.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uhapšen Safet Kalić u Austriji

Izvor: RTS, 20.Okt.2014

Safet Kalić, optužen za pranje novca stečenog prodajom droge, uhapšen je u Austriji posle višegodišnje potrage policije u Crnoj Gori ali i u drugim državama. Kalić je smatran najtraženijim crnogorskim beguncem. ..Rožajac Kalić je uhapšen po međunarodnoj poternici koju je 2011. godine, prema...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.