Ubicama policajca ukupno 120 godina

Izvor: Vesti-online.com, 01.Mar.2015, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubicama policajca ukupno 120 godina

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda u Podgorici i Saši Boreti, Ljubi Bigoviću, Milanu Šćekiću i Ljubi Vujadinoviću ponovo izrekao kaznu od po 30 godina zatvora zbog ubistva policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića 30. avgusta 2005. godine.

Sud je utvrdio da su Bigović i Boreta organizovali zločin i nagovorili Milana Šćekića i Vujadinovića da likvidiraju inspektora Slavoljuba Šćekića kako bi ga osujetili da razotkrije njihovu zločinačku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << organizaciju, koja je, uz pomoć Alana Kožara, podmetala eksploziv na gradilištu hotela Splendid u Bečićima kako bi na taj način prisilili investitore da im plate reket.

Milan Šćekić je kobne noći sačekao Slavoljuba Šćekića u zasedi i u njega sasuo rafal od 19 metaka, a potom, zajedno sa Vujadinovićem, pobegao džipom koji su kasnije zapalili zajedno s oružjem.

Vrhovni sud je pre dve godine ukinuo prvostepenu presudu i tražio da se Apelacioni sud ponovo izjasni o njoj. Vrhovnom sudu sada ostaju tri mogućnosti: da presudu Apelacionog suda potvrdi, da je poveća ili umanji ili da optužene oslobodi.

Branioci osuđenih su najavili žalbu, a Slavica Šćekić, sestra ubijenog inspektora, kazala je da je zadovoljna presudom i da veruje da će ubice njenog brata konačno stići zaslužena kazna.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Dilerima u Beogradu potvrđene stroge zatvorske kazne

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Mar.2015

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na ukupno 124 godina zatvora 15 pripadnika klana Dalibora Ristića iz Padinske skele, koji su na teritoriji Beograda preprodavali drogu kupljenu od dilera iz Novog Pazara, predvođenih Hikmetom Hajrovićem...Tom odlukom sud je odbio žalbe tužilaštva...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.