Tužilaštvo BiH preuzelo istragu o vazduhoplovnoj nesreći kod Mostara

Izvor: Večernje novosti, 15.Maj.2017, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo BiH preuzelo istragu o vazduhoplovnoj nesreći kod Mostara

Istragu vazduhoplovne nesreće privatnog sportskog aviona koja se u nedelju dogodila kod Mostara i u kojoj je poginulo pet osoba, od kojih troje dece, preuzelo je Državno tužilaštvo BiH Istragu vazduhoplovne nesreće privatnog sportskog aviona koja se u nedelju dogodila kod Mostara i u kojoj je poginulo pet osoba, od kojih troje dece, preuzelo je Državno tužilaštvo BiH. Hina prenosi da će biti obavljena obdukcija nastradalih i posebni stručni tim započeće rad na rasvetljavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << uzroka nesreće. "Tužilaštvo BiH je preuzelo vođenje ovog predmeta. Danas će se obaviti obdukcija poginulih. Stručni tim danas će utvrđivati tehničke karakteristike i ispravnost letelice", rekla je za medije u Mostaru glavna državna tužiteljka Gordana Tadić koja je obišla mesto nesreće. Po njenim navodima istragu je preuzelo Državno tužilaštvo BiH jer su njegovi tužioci članovi odbora za vazduhoplovnu bezbednost i obučeni su za rad u ovakvim situacijama. Ona je rekla da ne može da govori o uzrocima nesreće dok se ne okonča rad stručnog povereništva, istraga tužilaca i ispitaju svedoci. Zamenik direktora Uprave za civilno vazduhoplovstvo BiH (BHDCA) Marinko Šimunović izjavio je da se pouzdano ne zna koliko će trajati istraga o uzrocima vazduhoplovne nesreće. "Logično bi bilo da istraga bude završena u roku od 30 dana, ali mi ne možemo u ovom trenutku reći šta sve treba uzeti u obzir i koje elemente treba istražiti. Kada je reč o letelicama koje su starije u registru, onda su moguće i neke druge okolnosti", pojasnio je Šimunović. Hina navodi da bi, prema nezvaničnim medijskim navodima, uzrok nesreće mogao da bude povezan sa zdravstvenim problemima pilota. Avion se srušio juče u ranim popodnevnim satima u naselju Jasenica. Kako je kazao ministar unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Sladan Bevanda, smrtno su stradali pilot, mlada muška osoba i troje dece, preneo je Klix.ba.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) MOSTAR ZAVIJEN U CRNO: Danas obdukcija poginulih u padu aviona, istragu vodi tužilaštvo

Izvor: Kurir, 15.Maj.2017

...Biće  obavljena obdukcija nastradalih i posebni stručni tim započeće rad na rasvetljavanju uzroka nesreće.."Tužilaštvo BiH je preuzelo vođenje ovog predmeta Danas će se obaviti obdukcija poginulih Stručni tim danas će utvrđivati tehničke karakteristike i ispravnost letelice", rekla je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.