Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2016, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuđman sa titovkom i petokrakom: Svi koji su "za dom spremni", nek dođu da je skinu

Zastupnik opozicionog SDP u Hrvatskom saboru Arsen Bauk ne prestaje da provocira vlast koja ne čini ništa povodom postavljanje spomen ploče hrvatskim braniteljima u Jasenovcu, na kojoj je uklesan ustaški poklič "Za dom spremni".

Posle performansa koji je priredio u Saboru, kada je skretao pažnju kamere na laptop na kojem je bilo ispisano "Sramota U Jasenovcu", Bauk se oglasio na Fejsbuk profilu objavom fotografije utemeljitelja hrvatske države Franje Tuđmana iz mladih dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa partizanskom kapom i petokrakom.

- Od danas se u mom uredu nalazi slika prvog hrvatskog predsednika dr. Franje Tuđmana u partizanskoj uniformi s petokrakom. Pozivam sve ove koji su "za dom spremni" da je dođu i da je skinu. Ako im nije "delikatno" - napisao je Bauk.

Da je priča o spomen ploči sa ustaškim pozdravom "delikatna" najre je ocenio premijer Andrej Plenković, koji se već sutradan založio za donošenja zakona koji bi osudio sve totalitarne režime.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Hrvatski poslanik objavio fotografiju Tuđmana sa partizanskom kapom

Izvor: RTS, 07.Dec.2016

Poslanik opozicionog SDP-a u Hrvatskom saboru Arsen Bauk, na svom profilu na "Fejsbuku" je objavio fotografije utemeljivača hrvatske države Franje Tuđmana, kako kao mladić pozira sa partizanskom kapom i petokrakom. . Arsen...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.