Teroristički napad u Zvorniku, ubijen policajac

Izvor: RTS, 27.Apr.2015, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teroristički napad u Zvorniku, ubijen policajac

U zvorničku policijsku stanicu večeras je oko 19.10 upao naoružani pripadnik vehabijskog pokreta sa puškom pumparicom i pucao u policajce. U razmeni vatre jedan policajac je ubijen, dvojica ranjena, a napadač likvidiran, javlja RTRS.
22.15 - Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić potvrdio je da su pre tri dana postojala obaveštajna saznanja o mogućem terorističkom napadu. Obaveštajno-sigurnosna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << agencija večeras je obavestila sve agencije o mogućim novim napadima na policijske stanice širom BiH, prenose Nezavisne novine.
22.05 - Napadač na policijsku stanicu je 60-godišnji Nerdin Ibrić, potvrdio je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, prenosi portal Kliks.
21.50 - Predsednica Vlade RS Željka Cvijanović sazvala je sednicu Vlade Republike Srpske, koja će početi tokom večeri (noći) nakon povratka ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača iz Zvornika.
21.20 - Predsednik RS Milorad Dodik rekao je za RTS da je napad na policijsku stanicu u Zvorniku nesumnjivo teroristički akt motivisan političkim razlozima. 
21.05 - Srbija će pomoći Republici Srpskoj (RS), u skladu sa Dejtonskim sporazumom, i finansijski i obaveštajno, rekao premijer Aleksandar Vučić za RTS.
Napadač se dovezao ispred policijske stanice u crnom "golfu 2" i uz poklič "Alahu ekber" upao u prostorije policijske stanice i odmah počeo da puca iz pumparice, javlja ATV.

Kako Radio-televizija Republike Srpske saznaje, ubijen je policajac Dragan Đurić, a ranjeni su Željko Gajić i Stevo Milovanović.
Policija je uspela da savlada napadača i pri tome ga ubila. Povređeni policajci hitno su prebačeni u zvorničku bolnicu. Jedan od njih je zadobio teže povrede.
Dežurni lekar zvorničke bolnice rekao je da su ranjeni policajci u stabilnom stanju i van životne opasnosti.
Portparolka Centra za javnu bezbednost Bijeljina Aleksandra Simojlović potvrdila je da je jedan policajac ubijen, a dvojica ranjena.
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je reč o najgorem terorističkom aktu i da je pripravnost policije podignuta na najviši nivo. 
"Nećemo dozvoliti da teroristi vladaju, bezbednost je podignuta na najviši nivo. Govorili smo da je borba protiv terorizma potrebna, moramo zaštititi naše policajce, građane i ustanove, jer ovo može biti početak mnogo gorih dešavanja u Republici Srpskoj. Preduzećemo sve moguće mere da zaštitimo građane", rekao je Lukač. 
Srpski premijer Aleksandar Vučić rekao je za RTS da već dva puta razgovarao sa Miloradom Dodikom, najavivši da će premijer RS za dva dana doputovati u Beograd, gde će se sastati sa njim i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem.
Vučić je osudio napad na Policijsku stanicu u Zvorniku i najavio da će Srbija pomoći Republici Srpskoj na osnovu Dejtonskog sporazuma, ne rušeći ničiji integritet. 
Napad na Policijsku stanicu u Zvorniku, prema njegovim rečima, je užasna vest, kako za RS, tako i Srbiju.
Vučić je kazao da će Srbija, na osnovu Dejtonskog sporazuma, ne rušeći ničiji integritet, pomoći RS finansijski i obaveštajno.

Predsednik Vlade Srbije uputio je i telegram saučešća predsednici vlade i predsedniku Republike Srpske, poručivši da je snažno potrešen vešću o najstrašnijem napadu u kojem je stradao policajac.
"Teško je u trenucima velike tragedije naći reči utehe za porodicu čoveka koji je posvetio život očuvanju mira i bezbednosti.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je večeras sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganom Lukačem, i tom prilikom izjavio saučešće. 
Stefanović je rekao da MUP Srbije preduzima sve neophodne mere iz svoje nadležnosti kako bi sprečio slične pojave na svojoj teritoriji i pružio svu neophodnu podršku policiji Republike Srpske u borbi protiv terorizma.
"Republika Srbija, u saradnji sa svim zemljama regiona zapadnog Balkana, u okviru koalicije za borbu protiv ISIL, učestvuje u suzbijanju terorističkih pretnji", istakao je Stefanović. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teroristički napad u Zvorniku, ubijen policajac

Izvor: RTS, 27.Apr.2015

Jedan policajac je ubijen a dvojica ranjena kada je naoružani vehabija sa puškom pumparicom upao u zvorničku policijsku stanicu i pucao u policajce. U razmeni vatre napadač je likvidiran, javila je RTRS. Napadač je identifikovan kao Nerdin Ibrić. ...

Nastavak na RTS...

Napad izvršio Nerdin Ibrić

Izvor: Cafe.ba, 27.Apr.2015

BIJELJINA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač potvrdio je Srni da je teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku izvršio Nerdin Ibrić, rođen 1991. godine, iz sela Sapna kod Zvornika..."Napad je izvršen u vrijeme smjene u policijskoj stanici, što znači da je napadač...

Nastavak na Cafe.ba...

Policija na nogama zbog terorističkog napada!

Izvor: Cafe.ba, 27.Apr.2015

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, digao ja na noge sve raspoložive snage MUP-a Republike Srpske, jedinicu za podršku, uniformisane policajce i inspektore zbog terorističkog napada u Zvorniku saznaje ATV...U pripravnosti su sve patrole policije i ujutro će pripadnici policije...

Nastavak na Cafe.ba...

Napad na policijsku stanicu u Zvorniku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Apr.2015, 00:08

Jedan policajac je ubijen a dvojica ranjena u napadu dvadestečetvergodišnjeg Nerdina Ibrića na policijsku stanicu u Zvorniku. Vlasti Republike Srpske i BiH su oštro osudile napad. (Reuters)

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Počela sednica Vlade RS povodom napada u Zvorniku

Izvor: Blic, 28.Apr.2015

U Banjaluci je pred ponoć počela sednica Vlade Republike Srpske, koju je premijerka Željka Cvijanović hitno zakazala posle terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku...Sednica je počela 23.45 sati, a prisustvuju i predsednik RS Milorad Dodik, predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović...

Nastavak na Blic...

Blokirana kuća teroriste iz Zvornika

Izvor: Blic, 28.Apr.2015

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je večeras policija u mestu Kučić Kula kod Zvornika blokirala kuću Nerdina Ibrića (24), koji je izvršio teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku u kojem je ubijen jedan, a ranjena dvojica policajaca...Lukač je rekao...

Nastavak na Blic...

Uhapšena osoba koja se povezuje s napadom u Zvorniku

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Apr.2015

Jedna osoba je uhapšena jer se dovodi u vezu sa sinoćnjim terorističkim napadom u Zvorniku u kojem je jedan policjac ubijen a dvojica ranjena,dok je napadač likvidiran u razmeni vatre...Uhapšen je A.F.H. i priveden u službene prostorije Regionalne kancelarije SIPA u Tuzli, gde se nad njim vrši...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.