Izvor: OkRadio.rs, 09.Okt.2015, 10:48 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Takmičenje u pripremanju ajvara i čvaraka
Koje su tajne pripremanja najboljeg soka, džema, ajvara, slatkog ili čvaraka saznaće se na takmičenju u spremanju zimnice koje će u subotu 10. oktobra od 11 sati biti održano na manifestaciji "Zlatne ruke" na Niškom sajmištu. Na devetom takmičenju "Naj zimnica", koje organizuje Udruženje ugostiteljsko-turističkih poslenika, predstaviće se i proizvođači voća, povrća, meda, proizvoda od meda i sakupljači šumskih plodova. Veštinu i znanje prikazaće i profesionalni mesari i kuvari, najavljuju organizatori. Razmena iskustava, znanja i veština profesionalnih i kadrova amatera, na jedinstven način pružiće veći značaj očuvanju i negovanju srpske tradicionalne zimske kuhinje - kažu u Udruženju.
Takmičenje “Naj zimnica” na Niškom sajmištu
Izvor: juGmedia, 09.Okt.2015
NIŠ – Na Niškom sajmištu sutra od 11 časova biće održano takmičenje kuvara amatera i profesionalaca u pripremanju zimnice i čvaraka „Naj zimnica 2015“...Pored toga što će moći da nauče kako se pripremaju specijaliteti poput čvaraka i „peglane paprike“, posetioci će moći da...