Takmičenje u pripremanju ajvara i čvaraka

Izvor: OkRadio.rs, 09.Okt.2015, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Takmičenje u pripremanju ajvara i čvaraka

Koje su tajne pripremanja najboljeg soka, džema, ajvara, slatkog ili čvaraka saznaće se na takmičenju u spremanju zimnice koje će u subotu 10. oktobra od 11 sati biti održano na manifestaciji "Zlatne ruke" na Niškom sajmištu. Na devetom takmičenju "Naj zimnica", koje organizuje Udruženje ugostiteljsko-turističkih poslenika, predstaviće se i proizvođači voća, povrća, meda, proizvoda od meda i sakupljači šumskih plodova. Veštinu i znanje prikazaće i profesionalni mesari i kuvari, najavljuju organizatori. Razmena iskustava, znanja i veština profesionalnih i kadrova amatera, na jedinstven način pružiće veći značaj očuvanju i negovanju srpske tradicionalne zimske kuhinje - kažu u Udruženju.

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Takmičenje “Naj zimnica” na Niškom sajmištu

Izvor: juGmedia, 09.Okt.2015

NIŠ – Na Niškom sajmištu sutra od 11 časova biće održano takmičenje kuvara amatera i profesionalaca u pripremanju zimnice i čvaraka „Naj zimnica 2015“...Pored toga što će moći da nauče kako se pripremaju specijaliteti poput čvaraka i  „peglane paprike“, posetioci će moći da...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.